Moeder overleden baby aangehouden

Datum
zondag 12 april 2020
Adres
Jan Vermeerstraat
Plaats
Haaksbergen

Ivo overleed op 12 april, nog geen dag oud.  

Zijn moeder Linda de W. (30) werd aangehouden nadat het vermoeden was ontstaan dat zij haar zoon met de ceintuur van haar badjas had gewurgd. Die ceintuur had namelijk hetzelfde ruitmotief als de sporen in de hals van Ivo, 

Maar badjas en ceintuur waren inmiddels door De W. gewassen en er zat geen dna meer op. 

Buren hadden in de nacht van 11 op 12 april gestommel in de woning gehoord, onderzoek wees uit dat de moeder toen alleen thuis was. 

Later die nacht kwam haar partner thuis en trof de vrouw aan. Met het dode kind. Hij bracht hen naar het ziekenhuis. Omdat ze daar geen natuurlijke dood konden vaststellen, werd de politie gewaarschuwd.

De vrouw stelde dat ze niet wist dat ze zwanger was. 

Hoe geloofwaardig dat is, moet nog vastgesteld worden. Vaststaat in ieder geval dat ook een eerder kind van haar meteen na de geboorte was overleden.

Vandaar vermoedelijk dat de politie begin juni 2020 defensie verzocht hun Advanced Search Team een onderzoek te laten doen in en rond de woning van de vrouw. Dat team kan met radarapparatuur dwars door muren kijken en zo vaststellen of er in een pand verborgen ruimtes zijn. 

Ook kan het een paar meter diep in de grond kijken om vast te stellen of de bodem verstoord is. 

Maar het waren speurhonden die aangaven iets te ruiken. Daarop werden prikstokken in de bloembak voor de woning gestoken. En nam het aantal politievoertuigen snel toe.

Maar het precieze resultaat van dat onderzoek is nog niet bekendgemaakt.

In januari 2021 werd duidelijk dat volgens het NFI het patroon van de ceintuur in de hals van het kind ook na zijn dood kan zijn ontstaan.

De zaak moet inhoudelijk nog worden behandeld.

 13,1
KNMI Hupsel – 12-04-2020

Labels

Bijgewerkt: 13-03-2021 16:43

Reacties (0)

Log in om te reageren