Carolien dood, Werner aangehouden

Datum
donderdag 9 april 2020
Adres
het Ambacht
Plaats
Beneden-Leeuwen

Toen de hulpdiensten het pand betraden was de 39-jarige 'Carolien Tje' al dood, maar een schouwarts kon geen natuurlijke dood vaststellen en dus moest sectie uitkomst brengen. 

Een 41-jarige man werd in voorlopige hechtenis genomen: haar verloofde, dakdekker Werner van de V. Hij werd niet in het pand aangehouden, maar elders in de stad.

De politie vraagt mensen die het slachtoffer op of na 7 april nog hebben gezien of gesproken, zich te melden: 

Carolien werkte bij het dakdekkersbedrijf dat ze samen op dit adres runden en was fotomodel (90/80/102). Wie het moordadres op Google intikt en naar afbeeldingen gaat, komt hier uit.

Het stel gaf regelmatig feesten, met veel toeters en bellen. Meer bepaald: geluidoverlast.

En 's avonds stonden er vaak dure auto's voor de deur. Voor de buurt reden te denken dat in het pand van alles gebeurde wat het daglicht niet kon verdragen. De moord zou kortom een afrekening in het criminele milieu zijn.

Mogelijk.

Aan de andere kant: ze hadden vaak ruzie, die twee.

Maar volgens zijn advocaat is Werner onschuldig. Dat wil zeggen: er zijn geen sporen van hem op haar gevonden die doen vermoeden dat hij haar heeft gewurgd.

Want dat is wat justitie denkt: dat ze is gesmoord en/of gewurgd. Maar het kan ook dat ze klappen op haar borst heeft gekregen. 

En ze hadden trouwplannen, aldus de advocaat. 

Maar in haar telefoon zijn ook WhatsApp-berichten gevonden die erop duidden dat ze een einde aan hun relatie wilde maken. 'ik wil weg uit deze hel.' En: 'waarom zo agressief.'

Volgens de advocaat kan ze ook gestikt zijn in een combinatie van drugs en alcohol. 

Kan. In ieder geval had ze 'een enorme hoeveelheid' van de drug ghb in haar bloed en bovendien alcohol en lachgas gebruikt.

Werner dacht tijdens een pro forma-zitting hardop dat hij waarschijnlijk 'out ging' en boven op haar kwam te liggen, waardoor ze geen adem meer kreeg.

Dat is toch weer iets anders dan gestikt in drugs. Maar het definitieve sectierapport is nog niet gereed, dus afwachten.

Het OM verbaasde zich buitengewoon over de handelwijze van de verdachte nadat zijn vriendin was overleden. Hij trok haar kleren uit, nieuwe kleren aan en waste het oude setje alsmede het beddengoed.

Verdachte: 'Ze wilde er altijd netjes uitzien.'

In de woning werd overigens negen kilo hasj aangetroffen en 10.000 euro aan contanten. 

Zijn advocaat wil dat de verdachte wordt vrijgelaten. Anders gaat zijn zaak failliet. De vraag is dan: die dakdekkersfirma of de handel in softdrugs?

In april 2020 bepaalde de rechtbank dat de hechtenis van Werner van de V. (voorlopig) niet wordt opgeheven.

Maar begin 2021 bleek dat hij toch op vrije voeten was gesteld. Mogelijk stierf Carolien toch aan de gevolgen van het gebruik van ghb.

Niet, dus. Althans volgens een rapport dat in juni 2022 ter zitting werd behandeld werd Carolien toch gewurgd.

Maar de rechtbank sprak Werner van de V. vrij. Van moord, van doodslag en van mishandeling de dood te gevolge hebbend. Hij had niet de opzet Carolien te doden. De rechtbank achtte een ongeluk aannemelijk.

Of het OM in hoger beroep gaat, is nog onbekend.

Als het OM niet in hoger beroep gaat, verdwijnt deze zaak van deze site.

Daders/verdachten

NaamWerner V.
Geboren
Overleden
 13,5
KNMI Herwijnen – 09-04-2020

Labels

Bijgewerkt: 19-07-2022 15:07

Reacties (0)

Log in om te reageren