Vrouw dood in het water

Datum
zondag 23 februari 2020
Adres
De Wier
Plaats
Koarnjum

De 55-jarige Karin Grijpstra werd om 8.45 uur gevonden in een sloot langs De Wier in haar woonplaats Cornjum, Friesland. 

De avond voor ze werd gevonden, was er een toneelvoorstelling in het dorpshuis. Mogelijk heeft een van de aanwezigen iets of iemand gezien.

De vrouw liet die nacht om 1.45 uur nog even de hond uit, een puppy. 

De volgende ochtend bemerkte haar man dat ze haar bed niet had beslapen. Toen vervolgens bleek dat de hond voor de deur stond, gingen hij en de andere gezinsleden op onderzoek uit. 

Ze vonden haar dus om 8.45 uur.

De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar de politie sluit een misdrijf nadrukkelijk niet uit en vraagt getuigen die haar hebben gezien tussen middernacht en 8.45 uur zich te melden (als ze dat niet al gedaan hebben). 

Als Grijpstra door een misdrijf om het leven is gekomen, is de kans groot dat ze door iemand uit het dorp of de omgeving is vermoord.

Dat kan iemand zijn geweest die wist van de gewoonten van mevrouw Grijpstra, bijvoorbeeld dat ze altijd laat op was en dan nog de hond uitliet.

Het kan ook een toevallige ontmoeting zijn geweest.

De politie heeft de sloot waarin ze werd gevonden, doorzocht. Daarbij werden spullen gevonden die vermoedelijk van haar waren.

De betekenis van de vondst is nog niet duidelijk, althans niet voor ons. 

Inmiddels (juli 2020) heeft de politie het team dat de moord onderzoekt afgeschaald vanwege een gebrek aan aanknopingspunten.

Opsporingstiplijn: 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

 6,4
KNMI Leeuwarden – 23-02-2020

Bijgewerkt: 24-07-2020 20:49

Reacties (0)

Log in om te reageren