Man doorklieft schedel ex-zwager

Datum
zaterdag 22 februari 2020
Adres
Sand-Ambachtstraat 7
Plaats
's-Gravenzande

De 41-jarige Pool en halfbroer van Patricia werd neergestoken door de ex van Patricia, de 33-jarige Mariusz S. - eveneens Pool.

Patricia en hij hadden hun relatie die dag uitgemaakt en Patricia had haar halfbroer gevraagd wat spullen voor haar bij Mariusz op de halen.

Daar liep het al snel uit de hand. Verwijten over en weer.

Tijdens een pro forma-zitting stelde de advocaat van S. dat het slachtoffer twee messen had en zijn cliënt maar één. En dat ze elkaar kenden.

Met dat laatste bedoelde hij: S. wist wat hij aan het slachtoffer had. Dat hij op moest passen.

Volgens een getuige vluchtte S. niet nadat hij het slachtoffer had neergestoken, maar bleef hij vol ongeloof over het gebeurde op de plaats delict wachten op wat komen ging.

Alsof S. dit niet gewild had.

Volgens S. zelf had hij niet inderdaad gestoken, maar was hij vergeten dat hij een mes in handen had toen hij zich tegen het slachtoffer met z'n twee messen verweerde.

Het Openbaar Ministerie eiste 9 jaar cel. De officier geloofde er weinig van dat S. zich alleen maar verweerde. Het voorhoofd van het slachtoffer was doorkliefd, en daar moet je heel wat kracht voor zetten.

De rechtbank wees noodweer af en veroordeelde S. tot 6 jaar, 3 jaar minder dan de eis vanwege de twee messen die het slachtoffer bij zich had.

 9
KNMI Hoek van Holland – 22-02-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 09:54

Reacties (0)

Log in om te reageren