Vader moordslachtoffer doodgeschoten

Datum
dinsdag 25 februari 2020
Adres
Vredeoordlaan 5
Plaats
Leersum

De schoten vielen kort rond 12.40 uur. De 56-jarige Abdellah Bekkali lag op de oprit naast een woning, achter een auto. Het slachtoffer is de vader van Dunja, die in 2019 in Utrecht door haar vriend Lorenzo werd doodgeslagen en -geschopt.

De politie hield een 53-jarige verdachte aan. Het gaat om de buurman van twee huizen verderop; de aanleiding tot de schietpartij was dan ook een burenruzie.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van moord, van voorbedachte raad dus.

Omwonenden meldden verder dat het vaak onrustig was in de straat, maar altijd bij één bepaalde woning - en wel die waar de schoten vielen.

In ieder geval was het slachtoffer een bekende van de politie.

Een vriendin van de verdachte meldde in het Algemeen Dagblad dat de 53-jarige een rustige, hardwerkende man met eigen bedrijf is. En een wapenvergunning.

Waar de ruzie tussen de twee over ging wordt nog onderzocht.

Het slachtoffer had veel vrienden op Facebook. Meer bepaald: veel vriendinnen. Het is alleen onduidelijk of zij ook met hem bevriend waren.

Begin april besloot het gerechtshof de verdachte vrij te laten in afwachting van de rechtszaak. Tegen de wil van het OM, maar het doet vermoeden dat een beroep op noodweer niet geheel kansloos wordt geacht.

 6,6
KNMI De Bilt – 25-02-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 09:57

Reacties (0)

Log in om te reageren