Waarom deed Lorenzo dan niet gewoon open?

Datum
zondag 24 februari 2019
Adres
Europaplein
Plaats
Utrecht

De politie trof de 23-jarige Dunja zwaargewond aan nadat uit een woning in het City Campus Max-flat 'onrustbarende geluiden' waren gehoord en de voordeur was ingetrapt.

Ze was mishandeld en overleed vier dagen later. 

De man die zich ook in de woning bevond, Lorenzo S. (24), werd aangehouden; vermoedelijk is hij de vriend van de vrouw - althans een relatie. De politie spreekt van geweld in de huiselijke sfeer.

RTV Utrecht wist te melden dat Lorenzo een aardige jongen is die geen vlieg kwaad doet. Althans, volgens zijn vrienden en collega's. Hij blowde wel.

Buren kenden een andere Lorenzo. Iemand die wel naar je luisterde, maar niet hoorde wat je zei. Iemand bij wie het niet goed zat in het hoofd. En hij blowde niet alleen, maar dronk ook veel.

Beiden waren bekend bij zorginstanties. Beiden stonden echter geen bemiddeling toe om hun onderlinge relatie te verbeteren.

Lorenzo ontkent verantwoordelijk te zijn voor de dood van Dunja, aldus zijn advocaat. 

In een advertentie noemt het Business & Administration College - Dunja volgde er de richting Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening - het slachtoffer een 'lieve, intelligente en zorgzame' student. 

In juni 2019 is een eerste pro forma-zitting. Dan zal Lorenzo S. moeten verklaren waarom hij niet gewoon opendeed toen de politie aanbelde.

 6,1
KNMI De Bilt – 24-02-2019

Bijgewerkt: 09-03-19 09:56

comments powered by Disqus