Waarom deed Lorenzo dan niet gewoon open?

Datum
zondag 24 februari 2019
Adres
Europaplein
Plaats
Utrecht

De politie trof de 23-jarige Dunja L. zwaargewond aan nadat uit een woning in het City Campus Max-flat 'onrustbarende geluiden' waren gehoord en de voordeur was ingetrapt.

Ze was mishandeld en overleed vier dagen later. 

In een advertentie noemt het Business & Administration College - Dunja volgde er de richting Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening - het slachtoffer een 'lieve, intelligente en zorgzame' student.

De man die zich ook in de woning bevond, Lorenzo S. (24), werd aangehouden; hij was de vriend van de vrouw. Ze hadden een knipperlichtrelatie. Met ruzie. Beiden belden wel eens de politie.

Maar Lorenzo was een aardige jongen, die geen vlieg kwaad deed. Althans, volgens zijn vrienden en collega's. Hij blowde wel.

Buren kenden een andere Lorenzo. Iemand die wel naar je luisterde, maar niet hoorde wat je zei. Iemand bij wie het niet goed zat in het hoofd. En hij blowde niet alleen, maar dronk ook veel.

Beiden waren bekend bij zorginstanties. Beiden stonden echter geen bemiddeling toe om hun onderlinge relatie te verbeteren.

Lorenzo ontkende tegenover de politie verantwoordelijk te zijn voor de dood van Dunja, liet zijn advocaat de pers weten. Dat riep de vraag op waarom S. dan niet gewoon opendeed toen de politie aanbelde.

Tijdens de eerste pro forma-zitting had S. die vraag kunnen beantwoorden, maar hij was er niet. Zag op tegen de confrontatie met de nabestaanden. 

Via zijn advocaat liet hij weten nog steeds onschuldig te zijn. Dunja was op een tafel gevallen.

Maar dan zou ze van grote hoogte moeten zijn gevallen, stelde het Openbaar Ministerie. Van een trap, bijvoorbeeld. Maar die was er niet in het kleine appartement.

De nabestaanden reageerden geschokt toen in de rechtszaal werd gemeld hoe vaak en hard Lorenzo zijn vriendin tegen haar hoofd moet hebben geschopt en geslagen.

Hij wordt nu geobserveerd in het Pieter Baan Centrum.

In 2020 werd de vader van Dunja doodgeschoten.

 6,1
KNMI De Bilt – 24-02-2019

Bijgewerkt: 25-02-20 18:31

Reacties (0)

Log in om te reageren