Ze bleef maar naar de grond kijken

Datum
vrijdag 14 februari 2020
Adres
Bijenkorf
Plaats
Eerbeek

De vrouw werd in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden, in de onderste woningen van twee woningen boven elkaar. Reanimatie mocht niet meer baten. Ze was geslagen, geschopt en gewurgd.

Volgens De Stentor is het slachtoffer Marjolein Bosch (35). Familieleden van de vrouw hebben dat de krant bevestigd.

Overigens is nog onduidelijk nog of er sprake is van een misdrijf. Wel werd een 29-jarige man uit Rheden aangehouden, Antonius H. 

De twee hadden een relatie, en volgens buren wel eens ruzie.

H. belde na de dood van zijn vriendin met de ambulancedienst. Het Openbaar Ministerie wilde dat gesprek uiteraard graag beluisteren, maar de ambulancedienst weigerde de opname af te staan.

Privacy.

De rechter-commissaris beval de ambulancedienst de band af te geven, maar de ambulancedienst ging tegen dat bevel in beroep.

Het kan natuurlijk ook dat de ambulancedienst met de nieuwe privacywet in het achterhoofd wel eens wil weten hoe de regels tegenwoordig in elkaar zitten. En wie verantwoordelijk is voor wat.

Volgens buren was het een schichtige vrouw die niemand kwaad deed maar ook geen contact zocht, zelfs niet als ze bijvoorbeeld toevallig gelijktijdig met de buren de vuilnis buiten zette. Dan bleef ze naar de grond kijken.

Tijdens een tweede pro forma-zitting ontkende Antonius H. Wel bekende hij de vrouw korte tijd voor haar dood mishandeld te hebben, maar hij ontkende iedere betrokkenheid bij haar dood. Ontkende haar geschopt, geslagen en gewurgd te hebben. Althans op de dag van haar dood.

Tijdens die tweede pro forma-zitting bleek overigens dat het OM dat gesprek met de ambulancedienst nog steeds niet had kunnen beluisteren.

De advocaat meldde dat hij van getuigen had gehoord dat het slachtoffer de ziekte ms had. Wat hij daarmee wilde beweren, is nog niet helemaal duidelijk.

 6,4
KNMI Deelen – 14-02-2020

Labels

Bijgewerkt: 10-01-2021 09:39

Reacties (0)

Log in om te reageren