Ex-bokser slaat zijn moeder dood

Datum
vrijdag 14 februari 2020
Adres
Burgemeester Mazairaclaan
Plaats
Rosmalen

De vrouw (83) werd na een melding gevonden in een woning in appartementencomplex De Gele Résidence, de politie heeft haar 57-jarige zoon Rien P. aangehouden. Hij bevond zich nog in de woning.

Volgens buurtbewoners woonde de vrouw er alleen. In het complex wonen vooral ouderen. De woning van het slachtoffer lag aan de achterzijde.

Tijdens een pro forma-zitting vertelde de verdachte dat hij naar buiten was gelopen om sigaren uit zijn auto te halen en dat bij binnenkomst een man op hem af was komen lopen. Een indringer.

Maar dan kon ook zijn moeder zijn geweest.

Verder was het één zwart gat en dus wilde hij een scan van zijn hersenen laten maken om vast te kunnen stellen of een neurologisch onderzoek nodig is.

Het Openbaar Ministerie houdt de doodsoorzaak op slaan of steken. In ieder geval had de verdachte een mes op zak toen hij gearresteerd werd.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de zoon - een voormalig bokser - geen stoornis had en volgens het Openbaar Ministerie volledig toerekeningsvatbaar was.

Zelf stelde hij nogmaals niet meer te weten wat er precies was gebeurd, maar een geheugenverlies als gevolg van dat boksen leek het OM onwaarschijnlijk.

En dus eiste het een forse straf: 12 jaar. 

Volgens het OM was Rien P. boos omdat zijn moeder hem uit haar testament had geschrapt. Ze had hem al vaak geld geleend, maar dat had hij steeds niet terugbetaald.

De rechtbank veroordeelde hem tot 10 jaar. P. moet zijn broer bovendien 30.000 euro betalen.

Het hof veroordeelde hem tot 9 jaar. 10 jaar was terecht geweest, maar het hoger beroep nam te lang in beslag.

Die 30.000 werd 32.000.

 7,2
KNMI Herwijnen – 14-02-2020

Labels

Bijgewerkt: 12-04-2023 14:36

Reacties (0)

Log in om te reageren