Man rijdt vrouw de Maas in

Datum
zondag 22 december 2019
Adres
Nieuwe Maas
Plaats
Rotterdam

De politie trof in de nacht van 21 op 22 december de 38-jarige Fabian E. aan in een nat pak en met een snijwond. Hij verklaarde dat hij met zijn auto de Nieuwe Maas in was gereden. 

Pas een halve dag later vertelde E. dat hij niet alleen in de wagen had gezeten. 

Hulpdiensten takelden daarop het vehikel naar boven (het lag zo'n 60 meter uit de kant) en inderdaad: op de bijrijdersstoel zat 36-jarige vrouw uit Oekra├»ne die al enige tijd in Rotterdam verbleef: Irina Adler. 

De verdachte werd aangehouden omdat hij tegenstrijdige verklaringen aflegde. 

Begin 2020 werd bekend dat Het Openbaar Ministerie hem verdenkt van moord dan wel doodslag. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit, maar geen vaste woon- of verblijfplaats.

Zijn wagen - een donkere Mercedes, duur model - had Duitse kentekenplaten en E. zelf een strafblad voor onder meer geweldsdelicten.

En begin april 2020 maakte het OM bekend dat E. ervan verdacht wordt de vrouw te hebben doodgestoken en vervolgens de Maas in te zijn gereden.

Sectie wees uit dat Irina Adler twintig keer gestoken was; zes steekwonden waren ieder op zich fataal.

Advocaat Moszcowicz stelde dat Irina Adler begonnen was. Zij zou E. hebben gestoken en toen zou E. zich hebben verdedigd. Daarbij zou hij de controle over het stuur verloren zijn.

Het is nog onduidelijk of er twee messen zijn gevonden. Als er maar een gevonden is, dan moet E. dat mes van haar hebben afgepakt en het OM, de rechtbank en mr. Moszcowicz maar eens uitleggen waarom hij dan niet even gestopt is en haar vermanend toesprak. Wat was dan het noodweer?

De zaak moet inhoudelijk nog behandeld worden. En E. mag intussen niet naar huis.

 8,2
KNMI Rotterdam – 22-12-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 18:32

Reacties (0)

Log in om te reageren