Robby Klomp bij ruzie in rug gestoken

Datum
maandag 23 december 2019
Adres
Lijnzaaddreef
Plaats
Spijkenisse

De politie kreeg om 23.50 uur een melding over een ruzie in de wijk De Akkers en troffen aan de Lijnzaaddreef een zwaargewonde man aan. Hij had steekwonden in zijn rug. Reanimatie mocht niet meer baten.

Het slachtoffer was de 44-jarige Robby Klomp uit Rozenburg. Hij was op bezoek bij een vriendin en haar man toen de overbuurman belde met de mededeling dat vier mannen probeerden zijn woning binnen te dringen. En dat was de tweede keer die avond.

Klomp en zijn gastheer gingen naar buiten. Daarop werd Klomp neergestoken, nadat hij tegen een van de mannen had gezegd: 'Ik heb je kenteken.'

Volgens de politie reden de vier weg in een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Seat Ibiza. Ze zoekt nog getuigen en camerabeelden om de vluchtroute te kunnen bepalen.

Hier een foto:

De vier (licht getinte) mannen - allen rond de 20 jaar - waren volgens de politie op zoek naar een dealer. Inmiddels heeft het OM 15.000 euro voor de gouden tip uitgeloofd.

In juli 2020 werd bekend dat een 21-jarige man is aangehouden, maar ook dat de politie nog zoekt naar de inzittenden van de Seat Ibiza. 

En nog voor het einde van die maand kon de politie een tweede arrestatie melden: die van een 24-jarige man uit Rotterdam. 

Sterker: op 31 juli 2020 werd de arrestatie van een derde verdachte bekendgemaakt, een 27-jarige man uit Spijkenisse.

En op 10 augustus 2020 meldde een vierde verdachte zich vrijwillig op het politiebureau, een 28-jarige man uit Spijkenisse.

De beide laatsten werden op 13 resp. 14 augustus weer vrijgelaten, maar bleven wel verdachten.

 8,3
KNMI Rotterdam – 23-12-2019

Bijgewerkt: 14-08-2020 14:25

Reacties (0)

Log in om te reageren