Dode bij ripdeal

Datum
zaterdag 21 december 2019
Adres
Stadhuisplein
Plaats
Almere

De schoten vielen rond 15.50 uur. Het slachtoffer - de 35-jarige vechtsporter Ray Notar Tensaini (1984) uit Utrecht - werd in de borst getroffen en raakte zwaargewond. Ondanks het feit dat medische hulp snel werd geboden, overleed hij ter plaatse. 

De aanleiding tot de schietpartij was vermoedelijk een ripdeal.

Na de schietpartij ontvluchtten verschillende personen het pand. De politie hield in de buurt van de woning een 39-jarige man uit Almere aan, maar hij was waarschijnlijk niet de schutter. Hij werd aangehouden op basis van de Opiumwet. Met andere woorden: hij had drugs bij zich.

Het bleek te gaan om de halfbroer van het slachtoffer. Hij was niet de schutter. De hoeveelheid drugs was ook niet van dien aard dat hij waarschijnlijk een van de rippers was.

Mogelijk was de schutter Amsterdamse crimineel Youssef ben Hamou (25). Althans: de politie wil hem graag spreken, meldde Het Parool op 22 februari 2020. Dit is hem:

Hij is op beelden te zien als hij het trapportaal tot de woning betreed en verlaat. 

De politie heeft zijn vermoedelijk kompaan al aangehouden: de 20-jarige Younes el M. 

Waarmee de contouren van de deal zichtbaar worden: broer en halfbroer wilden drugs verkopen aan Marokkaanse criminelen uit Amsterdam.

Die niet wilden betalen.

Hier beelden van Opsporing Verzocht. Hier Youssef ben Hamou in als kickbokser. En hier nog eens. Wie won hebben we niet afgewacht.

De nu gezochte Youssef ben Hamou had al een crimineel verleden, zo liet de politie via Het Parool weten. Zo praatte hij ooit in afgeluisterde gesprekken over ‘liquidaties doen’, ‘kieren’ en ‘ratelen’ (schieten met een automatisch wapen). De politie kwam erachter dat hij een bekende drugsdealer wilde beroven en vermoorden. 

Ook in Almere.

Dat doelwit moest door het achterhoofd worden geschoten, zei hij in een van die gesprekken tegen een medeverdachte. ‘Want als je voor doet ga je niet meer kunnen slapen. Dan zie je die gezicht voor je.’

Dat blijft toch raar van dit soort lui. Van iemand doodschieten liggen ze niet wakker, maar van het gezicht van het slachtoffer wel.

Ben Hamou werd overigens vrijgesproken van het voornemen iemand te willen beroven en doden. Wel kreeg hij 3 jaar voor verboden wapenbezit.

Inmiddels is Hamou toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst.

 7,3
KNMI Lelystad – 21-12-2019

Bijgewerkt: 10-03-2020 20:41

Reacties (0)

Log in om te reageren