Kickbokser schiet vechtsporter dood

Datum
zaterdag 21 december 2019
Adres
Stadhuisplein
Plaats
Almere

De schoten vielen rond 15.50 uur. Het slachtoffer - de 35-jarige vechtsporter Ray Notar Tensaini (1984) uit Utrecht - werd in de borst getroffen en raakte zwaargewond. 

Ondanks het feit dat medische hulp snel werd geboden, overleed hij ter plaatse.

Na de schietpartij ontvluchtten verschillende personen het pand. De politie hield in de buurt van de woning een 39-jarige man uit Almere aan, maar hij was niet de schutter. Hij werd aangehouden op basis van de Opiumwet. 

Met andere woorden: hij had drugs bij zich. 

Het bleek te gaan om de halfbroer van het slachtoffer.

De politie ging uit van twee daders. Een kon ze snel aanhouden: de 20-jarige Younes el M. 

De tweede bleef lange tijd uit handen van de politie: de Amsterdamse crimineel en kickbokser Youssef ben H.(25). Maar in april 2021 kon ook hij worden aangehouden.

Beiden waren toen al veroordeeld, Ben H. dus bij verstek.

Het bleek dat El M. en Ben H. drugs wilden afnemen van het slachtoffer en zijn halfbroer. Maar daarvoor niet wilden betalen.

Een ripdeal, dus.

Youssef ben H. had al een crimineel verleden, zo liet de politie via Het Parool weten. Zo praatte hij ooit in afgeluisterde gesprekken over ‘liquidaties doen’, ‘kieren’ en ‘ratelen’ (schieten met een automatisch wapen). De politie kwam erachter dat hij een bekende drugsdealer wilde beroven en vermoorden. 

Ook in Almere.

Dat doelwit moest door het achterhoofd worden geschoten, zei hij in een van die gesprekken tegen een medeverdachte. ‘Want als je voor doet ga je niet meer kunnen slapen. Dan zie je die gezicht voor je.’

Dat blijft toch raar van dit soort lui. Van iemand doodschieten liggen ze niet wakker, maar van het gezicht van het slachtoffer wel.

Ben H. werd overigens vrijgesproken van het voornemen iemand te willen beroven en doden. Wel kreeg hij 3 jaar voor verboden wapenbezit.

Naar aanleiding van de moord op Ray Notar Tensaini werd hij toegevoegd aan de Nationale Opsporingslijst

En daar stond hij nog steeds op toen de rechtszaak tegen hem en zijn maat Younes el M. begon. 

Het OM eiste 14 jaar cel tegen beiden. Voor gekwalificeerde doodslag en poging tot doodslag (op de halfbroer van het slachtoffer).

Volgens het OM had El M. - volgens zijn advocaat een 'groot kind' - het vuurwapen als eerste in handen, maar was het Ben H. die er de dodelijke schoten mee loste.

Maar dat maakte voor de rechtbank niet uit: 14 jaar voor beiden.

 7,3
KNMI Lelystad – 21-12-2019

Labels

Bijgewerkt: 30-04-2021 13:08

Reacties (0)

Log in om te reageren