Man steekt schoonvader dood

Datum
zaterdag 16 november 2019
Adres
Pearl Buck-erf
Plaats
Dordrecht

De 64-jarige Bertus Bloos uit Dordrecht werd kort voor 11.00 uur in een woning in de wijk Stadspolders neergestoken, maar overleed op straat voor het ziekenhuis.

De politie hield de 39-jarige John D. uit Dordrecht aan, de schoonzoon van het slachtoffer. In zijn huis had de steekpartij plaatsgevonden.

De aanleiding tot de ruzie die aan de steekpartij voorafging was gelegen in het feit dat Bloos de samenwerking met zijn schoonzoon wilde opzeggen. 

Bloos had een bedrijf dat verbouwingen uitvoerde en badkamers installeerde. Hij wilde al stoppen met werken toen zijn vrouw ziek werd. Zij overleed in de zomer van 2019.

Zijn schoonzoon werkte ook in de zaak. Ze traden in 2016 nog samen op in een zo'n programma van SBS6. Ze zagen elkaar vrijwel dagelijks. 

Totdat D. overspannen raakte. 

Zijn echtgenote en hun drie kinderen waren getuigen van de steekpartij die volgde.

Tijdens een pro forma-zitting stelde D. dat hij in de war was als gevolg van de medicijnen die hij slikte en dat hij dus niet verantwoordelijk kon worden gehouden.

Het Openbaar Ministerie eiste 8 jaar cel. 

De rechtbank achtte D. echter volledig verantwoordelijk voor zijn daden en schoof diens verklaring over medicijngebruik terzijde: 10 jaar.

 3,9
KNMI Cabauw – 16-11-2019

Labels

Bijgewerkt: 21-03-2022 09:14

Reacties (0)

Log in om te reageren