Enchi Alberto doodgeschoten

Datum
woensdag 6 november 2019
Adres
Putsebocht
Plaats
Rotterdam

Het slachtoffer - volgens boevennieuws.nl en crimesite.nl de 30-jarige Antilliaan Enchi Alberto - zat in een grijze Opel Astra toen hij even na 22.00 uur door een man gekleed in het zwart onder vuur werd genomen. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse. 

Het slachtoffer is overigens geen familie van Dairon Julius Alberto, die in 2018 werd doodgeschoten.

Hij werd wel op CuraƧao geboren.

Een getuige hoorde zes tot acht schoten, een andere zag dat de schutter te voet vluchtte. 

De politie pakte de 33-jarige Rotterdammer op ie bij Alberto in de auto zat. Onduidelijk is of hij de bestuurder van de auto was of de bijrijder. Hij werd twee dagen na de moord weer vrijgelaten en is ook geen verdachte meer.

Later pakte de politie een 32-jarige man op die in een hotel in Delft verbleef.

Ala hij de schutter was, is de vraag waarom hij nog niet had uitgecheckt. Was zijn klus nog niet helemaal geklaard?

De auto van het slachtoffer stond geparkeerd voor de tabakswinkel en supermarkt Sysho, meldde het Algemeen Dagblad. 'Daarnaast zijn een naaiatelier, bakkerij Al Fath en een seksshop.'

Alsof moet de lezer een keuze maken.

Het juiste antwoord is: Sysho. Althans, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam sloot de winkel voor de duur van twee weken. Waarom precies, bleef onduidelijk.

Volgens De Telegraaf gaat in het criminele milieu het gerucht dat Alberto betrokken zou zijn bij de diefstal van een partij drugs.

In ieder geval lijkt de dader een geoefend schutter. Het slachtoffer werd acht keer in het bovenlichaam getroffen en de gevel van tabakswinkel, naaiatelier, bakkerij noch seksshop werd getroffen door een verdwaalde kogel.

Het is de zesde moord dit jaar in de stad Rotterdam.


 8,6
KNMI Rotterdam – 06-11-2019

Bijgewerkt: 19-12-19 12:22

Reacties (0)

Log in om te reageren