Matige impulscontrole

Datum
zondag 17 november 2019
Adres
Dommelstraat
Plaats
Heerlen

De steekpartij vond plaats om 22.50 uur. Twee broers Rick en Jeffrey van de V. werden naar het ziekenhuis gebracht, van wie de eerste (26) overleed.

Jeffrey mocht het ziekenhuis na behandeling verlaten. Maar hij mocht niet naar huis. Omdat daar de steekpartij had plaatsgevonden en de politie er nog bezig was met het onderzoek.

En omdat hij door de politie werd gezien als de dader. 

En dat bleek te kloppen. Tijdens een pro forma-zitting betuigde Jeffrey spijt - oprechte spijt, wisten de aanwezigen. Hij wilde zo snel mogelijk naar een afkickkliniek. 

Waaraan hij verslaafd was - drank en/of drugs - is onbekend.

Tijdens de zitting bleek dat hij ruzie had gekregen met zijn ouders en dat die Rick te hulp hadden geroepen. 

Dat liet averechts. 

Jeffrey smeet een messenblok naar Rick en toen hij uit zijn ooghoek zag dat Rick desalniettemin op hem afkwam, pakte hij een van de messen op en stak. 

Verklaarde hij.

Maar hun vader had gezien dat Jeffrey op Rick afliep en toen pas stak. En de partner van het slachtoffer verklaarde dat Jeffrey al eerder had gedreigd Rick te steken.

Volgens deskundigen was Jeffrey niet alleen verslaafd, maar had hij ook een stoornis aan de impulscontrole.

Justitie eiste 8 jaar zonder tbs, maar de rechtbank veroordeelde Jeffrey tot 5 jaar en tbs. De rechtbank oordeelde dat Rick niet tegen het mes was gelopen, maar dat Jeffrey krachtig had toegestoken.

Zoals zijn vader al had gezegd.

 2,6
KNMI Maastricht – 17-11-2019

Bijgewerkt: 09-01-2021 18:20

Reacties (0)

Log in om te reageren