Vierde Dalfour neergeschoten

Datum
zondag 27 oktober 2019
Adres
Jacob Krausstraat
Plaats
Amsterdam

De 29-jarige Brennan Dalfour werd rond 1.25 uur beschoten. Hij overleed later die nacht in het ziekenhuis.

Dalfour was een bekende van de politie. Sterker: het hele gezin is een bekende van de politie. 

Broer Michael werd op 16 mei 2009 om 4.00 uur voor disco Zebra Lounge in de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam neergeschoten. Hij raakte verlamd aan beide benen.

Broer Marlon werd in augustus van datzelfde jaar beschoten, maar hij schoot terug. 

En niet alleen het gezin is bekend: neef Brian Dalfour werd in 2015 bij een ripdeal doodgeschoten, samen de Macedoniër Muljaim Nadzak. Brian was bij leven president van het Amsterdamse chapter van No Surrender.

En alles had met drugs te maken.

Die fatale dag verliet Brennan Dalfour om 15.00 uur zijn logeeradres in de Jacob Krausstraat (hij had in Nederland geen vast adres) om een vriend te bezoeken. Later die middag bezocht hij café F in de Agatha Dekenstraat. 

Om 0.35 uur vertrok hij daar met een taxi, en liet zich afzetten op de hoek van de Hemsterhuisstraat en de Johan Huizingalaan. Daar ontmoette hij een nog onbekende man, met wie hij in de richting van de Robert Fruinlaan liep. Terwijl de Jacob Krausstraat de andere kant op is.

Dus hoe kwam hij daar? En wie is de man die Dalfour ontmoette?

De schutter vluchtte te voet via een speeltuintje bij de Van Mourik Broekmanstraat in de richting van de Cornelis Lelylaan. Hij droeg vermoedelijk een (donkere) jas van het merk The North Face.

Hier meer informatie (Opsporing Verzocht).

Na de uitzending van Opsporing Verzocht meldde Het Parool dat Brennan Dalfour in 2011 door de politie werd gefilmd. Hij en twee anderen stonden bij een busje, waar ze een scooter in- en uitlaadden. 

Een getuige belde de politie en die vond in het busje een vuurwapen, twee maskers, tie-wraps en een klein model moker. Mogelijk waren de drie dus bezig met het voorbereiden van een liquidatie, althans iets dat in de wet als verboden is geclassificeerd.

Eerder was Dalfour al aangehouden met een vuurwapen en de bijbehorende munitie.

Brennan Dalfour verbleef de laatste tijd vooral in Marbella, waar hij volgens onbevestigde berichten contact had met diverse gekende criminelen uit Amsterdam en Utrecht.

Of daar het motief ligt, is echter nog niet zeker: Dalfour zou tijdens het dansfeest ADE (16-20 oktober 2019) in Club NL aan de Nieuwezijds Voorburgwal ruzie hebben gehad met iemand. De politie vraagt getuigen van die ruzie zich te melden.

 10
KNMI Schiphol – 27-10-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 18:15

Reacties (0)

Log in om te reageren