Beschoten Kaapverdiaan alsnog overleden

Datum
woensdag 3 juli 2019
Adres
Westkousdijk
Plaats
Rotterdam

De 25-jarige Gino Oliveira zat op de achterbank van een Fiat Punto toen die auto werd beschoten. Dat was rond 18.30 uur. De Punto kwam tot stilstand in de Slamatstraat.

Het slachtoffer overleed drie dagen later.

Het is nog onduidelijk of de wagen opzettelijk werd beschoten en indien, of het slachtoffer het beoogde slachtoffer was. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

De dader was de bestuurder van de zwarte Golf 7, vijfdeurs. Volgens politie en justitie gaat het om de 22-jarige Aldijr M. 

In september 2019 kon de politie mededelen dat hij in de boeien geslagen was.

Beide auto’s stonden rond 18.10 uur bij de stoplichten aan de Westzeedijk. De Fiat Punto stond voorgesorteerd om rechtsaf te slaan richting Westkousdijk, maar het licht stond nog op rood.

De Golf passeerde de Punt links (via het vak voor rechtdoor, de bestuurder reed door rood), maar sloeg eenmaal de Puno voorbij rechtsaf. Richting Westkousdijk.

Daar parkeerde de bestuurder van de Golf zijn wagen achteruit in een parkeervak.

Toen de Punto ook de Westkousdijk opreed, stapte de bestuurder van de Golf uit, liep naar de Punto en schoot.

De schutter vluchtte richting Westzeedijk. De vluchtauto werd eerst op de Heemraadsingel geparkeerd en later verplaatst naar de Suze Groeneweglaan - en daar veiliggesteld.

Twee dagen voor de moord op Oliveira vond op het Hengouwerplein ook een schietpartij plaats, waarbij niemand gewond raakte. De politie gaat er nu vanuit dat het beoogde doelwit toen Aldjir M. was. 

Indien correct, dan vond M. het kennelijk nodig tegenmaatregelen te nemen.

Hoewel... Volgens het Algemeen Dagblad was M. het slachtoffer 2000 euro schuldig en kwam hij de wagen met Oliveira toevallig tegen. Hij zette de achtervolging in en... Maar dat las u al.

Geen liquidatie in de klassieke zin van het woord, dus. Volgens het Openbaar Ministerie was het geen drugsschuld en speelden drugs sowieso geen rol.

Meer twist/wraak.

De politie kwam M. op het spoor nadat ze getipt was: in een bepaalde videoclip zou de moordenaar als rapper te zien zijn. En agenten herkenden in de bedoelde persoon M. Want M. had al een strafblad en was een bekende van haar. 

Van de elf Kaapverdianen die sinds 2000 in Nederland werden vermoord, werden er tien in Rotterdam vermoord. 

De elfde in Spijkenisse.

 15,1
KNMI Rotterdam – 03-07-2019

Bijgewerkt: 11-01-20 13:41

Reacties (0)

Log in om te reageren