Cafébaas in auto doodgeschoten

Datum
donderdag 4 juli 2019
Adres
Schonenburgseind
Plaats
Houten

De 55-jarige Rob van Eijk zat op de bijrijdersstoel in een geparkeerde auto toen hij op of omstreeks 23.00 uur onder vuur werd genomen door iemand met een automatisch wapen. 

Omstanders hoorden tien tot vijftien schoten. Het slachtoffer stierf ter plaatse.

Van Eijk had net met zijn vrouw het Surinaamse restaurant Harold's Daily Toko verlaten en wilde in zijn auto stappen, aan de bijrijderskant. Omwonenden hoorden tien, twaalf schoten - en haar gillen.

De schutter had Eijk in een steegje staan opwachten.

Van Eijk (55) was onder meer eigenaar van Mango's Café aan Het Rond, een steenworp verderop. Rapper Def Rhymz nam er ooit een videoclip op. Volgens Rhymz had Van Eijk 'wel dertig, nee vijftig' cafés en disco's (gehad).

Volgens het AD was 55-jarige van Eijk ook een bekende in het criminele circuit. Hij zou zich de laatste jaren hebben beziggehouden met de smokkel in cocaïne.

'Maar hij bleek niet altijd een even betrouwbare partner. Geregeld zou hij partijen cocaïne hebben achtergehouden. In het criminele circuit zou hem dat de bijnaam ‘Trekdrop’ hebben opgeleverd, omdat hij zelf partijen coke achterover trok.'

Volgens De Telegraaf was Van Eijk een bekend van Greg Remmers, kopstuk van motorbende Caloh Wagoh. 

Ook was hij volgens de krant bevriend met een Utrechtse leider van motorbende No Surrender en werd hij niet lang geleden corrigerend toegesproken door een aantal Turken.

Vermoedelijk opereerde de schutter alleen. Hij zou een bivakmuts hebben gedragen (maar het was al donker, dus mogelijk was het een capuchon) en vluchtte op een scooter.

Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak.

 16,4
KNMI De Bilt – 04-07-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 17:42

Reacties (0)

Log in om te reageren