Man koopt mes en steekt toe

Datum
dinsdag 2 juli 2019
Adres
Plein '40-'45
Plaats
Amsterdam

De steekpartij vond plaats kort voor 14.00 uur, Bilal Bichr werd 22 jaar jong.

Volgens getuigen zouden dader en slachtoffer twee dagen eerder elders in de wijk al ruzie hebben gehad. Diezelfde getuigen meldden dat de dader bij het filiaal van Jumbo naar binnen ging om een mes te kopen.

Daarmee stak hij Bichr in zijn buik. Het slachtoffer verloor veel bloed, werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar een spoedoperatie mocht niet meer baten.

Een 33-jarige man werd vrijwel onmiddellijk aangehouden. Hij was na de steekpartij de koffiekamer van een basisschool binnengelopen, pakte een theedoek en rookte een sigaret. 

Die theedoek had hij gewond was geraakt en het bloeden wilde stoppen.

Op Facebook verscheen het volgende bericht van De Blauwe Moskee: 'Bilal was een rustige, lieve en aardige jongen. Hij was geen gewelddadige jongen. Verschillende mensen die hebben dit allemaal beaamd ma sha Allah. De familie van Bilal heeft de dader vergeven en daar waren wij getuigen van. Zelfs de vader van de dader heeft de vader van Bilal omhelst en ze hebben elkaar sterk proberen te maken. De tante van Bilal heeft aangekondigd dat de laatste woorden van Bilal waren: ik vergeef de persoon die mij dit heeft aangedaan.'

Het was de achtste moord in 2019 in Amsterdam.

 16,9
KNMI Schiphol – 02-07-2019

Bijgewerkt: 19-12-19 12:57

Reacties (0)

Log in om te reageren