Man koopt mes en steekt toe

Datum
dinsdag 2 juli 2019
Adres
Plein '40-'45
Plaats
Amsterdam

De steekpartij vond plaats kort voor 14.00 uur, Bilal Bichr werd 22 jaar jong.

Een 33-jarige man werd vrijwel onmiddellijk aangehouden, Hakim A. Hij was na de steekpartij de koffiekamer van een basisschool binnengelopen en had daar een theedoek gepakt en rookte een sigaret.

Die theedoek had hij nodig omdat hij gewond was geraakt en het bloeden wilde stoppen.

Volgens getuigen zouden A. en Bichr twee dagen eerder elders in de wijk al ruzie hebben gehad. Diezelfde getuigen meldden dat A. op enig moment bij het filiaal van Jumbo naar binnen ging en met een mes terugkwam.

Daarmee stak hij Bichr vervolgens in zijn buik. Het slachtoffer verloor veel bloed, werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar een spoedoperatie mocht niet meer baten.

Op Facebook verscheen het volgende bericht van De Blauwe Moskee: 'Bilal was een rustige, lieve en aardige jongen. Hij was geen gewelddadige jongen. Verschillende mensen die hebben dit allemaal beaamd ma sha Allah. De familie van Bilal heeft de dader vergeven en daar waren wij getuigen van. Zelfs de vader van de dader heeft de vader van Bilal omhelst en ze hebben elkaar sterk proberen te maken. De tante van Bilal heeft aangekondigd dat de laatste woorden van Bilal waren: ik vergeef de persoon die mij dit heeft aangedaan.'

Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer zich ook niet onbetuigd het gelaten. Daarop is te zien dat hij met een schroevendraaier in de richting van de verdachte steekt.

Reden voor de advocaat van A. om te stellen dat zijn cliĆ«nt uit noodweer handelde.

Maar het slachtoffer stak pas met die schroevendraaier nadat Hakim A. dat mes uit de Jumbo had gehaald, overigens zonder af te rekenen. Mogelijk had het slachtoffer dus gezien dat de verdachte een mes had en stak hij preventief.

Het Openbaar Ministerie geloofde in ieder geval niet in noodweer aan de zijde van A. en eiste 12 jaar. 

De rechtbank veroordeelde A. tot 11 jaar: geen noodweer.

 16,9
KNMI Schiphol – 02-07-2019

Labels

Bijgewerkt: 23-03-2023 12:38

Reacties (0)

Log in om te reageren