Dode vrouw in weiland

Datum
zaterdag 22 juni 2019
Adres
Sint Anthoniekade
Plaats
Westdorpe

De vrouw werd rond het middaguur door een voorbijganger gevonden. Ze lag op enkele meters van de Belgische grens. Ze bleek te zijn doodgeschoten, maar vermoedelijk niet op de vindplaats.

De politie heeft haar identiteit (nog) niet kunnen achterhalen. Op 13 augustus 2019 werd ze naamloos begraven.

Haar signalement is: blank, tussen de 50 en 65 jaar oud. Kort rossig haar, normaal postuur. Ze was 1 m 65 tot 1 m 70 lang en droeg geen sieraden of tatoeages. En ook geen kleding.

Vanaf het begin hield de politie rekening met de mogelijkheid dat de vrouw in België is vermoord. In maart 2020 bracht het Algemeen Dagblad het detail dat bij het lijk een plastic boodschappentas van de Franse supermarktketen Intermarché (met vestigingen in Wallonië) was gevonden. En het staat vast dat die tas bij de zaak hoort.

Het Belgische opsporingsprogramma Faroek presenteerde bovendien een nieuwe tekening van de vrouw (zie foto) en een nieuw signalement. 

Ze had nog steeds een blanke huidskleur en halflang rossig haar, was nog steeds tussen de 50 en 65 jaar oud, maar nu een stukje kleiner: ongeveer 1,60 meter. Haar gewicht is toegevoegd: ongeveer 60 kilogram.

Maar Intermarché heeft ook vestigingen in Polen.

Wie de politie kan helpen de vrouw te identificeren of andere informatie heeft aangaande haar dood, kan bellen: 0900-8844. Of Whatsappen: 06-612207006.

Hier een bericht op opsporingverzocht.nl met nog meer mogelijkheden om met de politie in contact te komen.

De PZC meldt: 

'In het verleden zijn vaker stoffelijke overschotten gedumpt in Westdorpe. In juli 2012 werd de 30-jarige Michael ten Napel dood gevonden in een sloot aan de Kapittelstraat. Tot op heden is die zaak onopgelost gebleven. 

Later dat jaar werd het lichaam van de 86-jarige John Schmidt gevonden in een sloot bij de Vissersverkorting. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Een man uit Axel werd daarvoor veroordeeld.'

De laatste moord die in Westdorpe zelf plaatsvond was in 1923, toen een vrouw haar pasgeboren kind in een zak stopte en die verzwaard met stenen in het privaat gooide. Ze werd aangegeven door haar man en kreeg 1 jaar gevangenisstraf.

 16,3
KNMI Westdorpe – 22-06-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 17:36

Reacties (0)

Log in om te reageren