Doodgeschoten om 2000 euro schuld?

Datum
donderdag 2 mei 2019
Adres
Hoptille
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen om 21.50 uur. De 24-jarige Shaquille Goedhart werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

Via Burgernet schakelde de politie het publiek in, al om 20.11 uur. Getuigen hadden een blanke man van ongeveer 1.80 m lang in donkere kleding en een donkere man zien weglopen. De laatste droeg ook donkere kleding en was eveneens ongeveer 1.80 m lang.

De blanke man droeg een petje, de donkere een muts. 

De politie hield de volgende dag al twee verdachten aan: de 29-jarige Badr K. en Rivelino V. (24). 

En in november 2019 nog een verdachte: Marc-Anthony G. uit Nijmegen. Hij was naar Suriname gevlucht, waar hij betrokken raakte bij een schietpartij na een overval.

G. staat in het milieu bekend als John Wick en was de eigenaar van de Peugeot 208 waarin de schutter vluchtten.

Hij staat in het milieu vermoedelijk dus ook bekend als Olie Dom.

Volgens politie en justitie zou Rivelino V. het slachtoffer naar de plaats delict hebben gelokt en zouden Badr K. en Marc-Anthony G. de drie schoten hebben gelost die Shaquille Goedhart in hoofd en hals troffen.

Shaquille Goedhart voelde zich al enige tijd bedreigd. Enkel dagen voor zijn dood stuurde hij een vriend een bericht inhoudende dat hij gevolgd werd: ‘mannen achtervolgen me naar mijn osso, pfff.’

Hij had 2000 euro schuld.

Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit de bewegingen van de telefoons en auto's van de verdachten dat ze Goedhart in de dagen die aan de moord voorafgingen inderdaad hebben gevolgd.

Badr K. zou bovendien kort na de moord zijn vriendin telefonisch op de hoogte hebben gesteld van het feit dat hij klaar was met werken en wachtte op de jongen met het geld.

Het OM denkt: de liquidatie is gepleegd, het geld daarvoor krijg ik straks.

K. wordt ook verdacht van medeplichtigheid van de poging tot liquidatie van Sander de L., bedrijfsleider van Spyshop Spy City aan de Moezelhavenweg in Amsterdam. Hij zou de vluchtauto hebben geregeld.

In november 2019 meldde Het Parool dat K. van nog een poging tot liquidatie wordt verdacht, die op de Amsterdams-Pakistaanse crimineel A.I. in de Pijp op 12 juli 2018. Het doelwit raakte zwaargewond.

Bovendien zou op de telefoon van K. zijn gezocht naar Bart Stapert en Derk Wiersum, de achtereenvolgende advocaten van kroongetuige Nabil B. in de zaak tegen Ridouan Taghi. 

Wiersum werd in 2019 geliquideerd.

Volgens het Openbaar Ministerie werd dat pas duidelijk nadat Wiersum was geliquideerd. Of K. betrokken is bij de (voorbereidingen van de) aanslag op de advocaat, is nog onduidelijk.

Badr K. zou overigens de dag na zijn arrestatie in het huwelijk treden. Maar dat ging dus niet door. 

Dat Rivelino V. kort voor de moord twaalf keer contact had met slachtoffer Goedhart, zegt volgens diens advocaat niets. Als de telefoon waarmee dat contact werd gelegd al van haar cliënt was.

Maar alle drie de verdachten werden uiteindelijk vrijgelaten.

Als Goedhart inderdaad vanwege 2000 euro schuld werd doodgeschoten, dan is de vraag wat deze moord gekost heeft.

 9,5
KNMI Schiphol – 02-05-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 17:08

Reacties (0)

Log in om te reageren