Doodgeschoten om 2000 euro schuld?

Datum
donderdag 2 mei 2019
Adres
Hoptille
Plaats
Amsterdam

De schoten vielen om 21.50 uur. De 24-jarige Shaquille Goedhart werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

Via Burgernet schakelde de politie het publiek in, al om 20.11 uur. Getuigen hadden een blanke man van ongeveer 1.80 m lang in donkere kleding en een donkere man zien weglopen. De laatste droeg ook donkere kleding en was eveneens ongeveer 1.80 m lang.

De blanke man droeg een petje, de donkere een muts. 

De politie hield de volgende dag al twee verdachten aan: de 29-jarige Badr K. en Revelino V. (24).

Volgens politie en justitie zou Revelino V. het slachtoffer naar de plaats delict hebben gelokt en zouden Badr K. 'en nog een schutter' (Het Parool) de drie schoten hebben gelost die Shaquille Goedhart in hoofd en hals troffen.

Die tweede schutter is nog niet gepakt.

Shaquille Goedhart voelde zich al enige tijd bedreigd. Enkel dagen voor zijn dood stuurde hij een vriend een bericht inhoudende dat hij gevolgd werd: ‘mannen achtervolgen me naar mijn osso, pfff.’

Shaquille had 2000 euro schuld.

Volgens het Openbaar Ministerie blijkt uit de bewegingen van de telefoons en auto's van de verdachten dat ze Goedhart in de dagen die aan de moord voorafgingen inderdaad hebben gevolgd.

Badr K. zou bovendien kort na de moord zijn vriendin telefonisch op de hoogte hebben gesteld van het feit dat hij klaar was met werken en wachtte op de jongen met het geld.

Het OM denkt: de liquidatie is gepleegd, het geld daarvoor krijg ik straks.

K. wordt ook verdacht van medeplichtigheid van de poging tot liquidatie van Sander de L., bedrijfsleider van Spyshop Spy City aan de Moezelhavenweg in Amsterdam. Hij zou de vluchtauto hebben geregeld.

Maar volgens zijn advocaat past Badr K. niet bij de beschrijving die de getuige van de daders gaf. Een van die daders zou immers donker zijn geweest (V.) en de andere blank - en niet licht getint, zoals K. 

Badr K. zou overigens een dag na zijn arrestatie in het huwelijk treden. Maar dat ging dus niet door. 

Dat Revelino V. kort voor de moord twaalf keer contact had met het slachtoffer, zegt volgens diens advocaat niets. Als de telefoon waarmee dat contact werd gelegd al van haar cliënt was.

Als Goedhart inderdaad vanwege 2000 euro schuld werd doodgeschoten, dan is de vraag wat deze moord gekost heeft.

 9,5
KNMI Schiphol – 02-05-2019

Bijgewerkt: 14-08-19 17:06

comments powered by Disqus