Man doodt moeder en belt de politie

Datum
zondag 21 april 2019
Adres
Methusalemplein
Plaats
Eindhoven

De 71-jarige vrouw werd 's middags gevonden in een woning op de vierde (en hoogste) verdieping van een appartementencomplex nadat haar zoon Didier van der H. (40) zich rond het middaguur bij de politie had gemeld. 

Haar lichaam vertoonde vier steekwonden. 

Niemand van de buren had iets gemerkt van een ruzie. Niemand van de buren had dit ook van Didier verwacht: een sociaal man, met een sterke band met zijn moeder - aldus het Eindhovens Dagblad.

Het Openbaar Ministerie eiste 6 jaar en tbs tegen hem. 

Tijdens de zitting schreeuwde en gilde de verdachte. Hij greep telkens naar zijn hoofd, riep om hulp en wilde terug naar zijn cel.

Maar op de vraag van de rechtbank of hij zijn moeder had vermoord, antwoordde hij relatief helder: 'Was er dan iemand anders aanwezig?'

Volgens geraadpleegde psychologen en psychiaters had Van der H. een waanstoornis van het achtervolgingstype. Een stoornis die werd verergerd door een hersenbloeding twee jaar voor de moord.

Van der H. zelf oordeelde over het zijn moeder: een narcist die hem zijn hele leven voor de gek had gehouden en had bestolen, iemand die loog en bedroog.

Zijn advocaat wilde dat Van der H. volledig ontoerekeningsvatbaar werd geoordeeld en dus niet naar de gevangenis zou worden gestuurd.

Maar zover ging de rechtbank niet. Van der H. kreeg 4 jaar cel en tbs. Wel vond de rechtbank dat zijn behandeling zo snel mogelijk moest beginnen. Dus niet nadat hij twee derde van zijn straf heeft uitgezeten, maar een derde.

 16,8
KNMI Eindhoven – 21-04-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 16:58

Reacties (0)

Log in om te reageren