Man bezoekt moeder en wordt doodgeschoten

Datum
vrijdag 5 april 2019
Adres
Beukenlaan
Plaats
Eindhoven

De schoten vielen rond 9.30 uur. Na diverse meldingen trof de politie de 53-jarige Frank Kerssens gewond naast zijn lichtgrijze Ford Focus aan, althans de wagen waarin hij reed. 

Kerssens overleed later die ochtend in het ziekenhuis. 'Lange Frank' was vriend van de in 2010 geliquideerde crimineel Lesley Tunk. 

Die moord werd nooit opgelost.

Een buurman van de moeder van Lange Frank hoorde twee harde knallen, te hard voor vuurwerk. Een andere buurman zag een auto hard wegrijden, met piepende banden.

Weer anderen zagen een man in het zwart met een handvuurwapen en een bivakmuts op die wegreed op een scooter.

Omwonenden kenden Lange Frank en verklaarden dat hij bij zijn moeder op bezoek was. Sterker: hij bezocht zijn moeder elke dag. 

Inmiddels heeft de politie de woning van het slachtoffer en zijn vriendin aan de Edisonstraat doorzocht.

Lange Frank was een bekende van de politie, maar ze wil niet zeggen waarvan en of zijn dood met die van Tunk te maken heeft.

Aan het einde van de middag werden in Eindhoven twee mannen gearresteerd die in een zwarte Seat Ibiza op de John F. Kennedylaan reden. Of ze iets met de moord te maken hebben kon de politie nog niet zeggen. Maar ze zei vooral niet dat ze er niets mee te maken hebben.

Later bleek dat een getuige de auto snel van de plaats delict had zien wegrijden, althans meende dat gezien te hebben. Maar de politie kon betrokkenheid van de twee inzittenden niet vaststellen en liet ze vrij.

Het is de achtenvijftigste moord in Eindhoven sinds 2000.

 8,2
KNMI Eindhoven – 05-04-2019

Bijgewerkt: 02-05-19 10:14

comments powered by Disqus