Op moederbezoek geliquideerd

Datum
vrijdag 5 april 2019
Adres
Beukenlaan
Plaats
Eindhoven

De schoten vielen rond 9.30 uur. Na diverse meldingen trof de politie de 53-jarige Frank Kerssens gewond naast zijn lichtgrijze Ford Focus aan, althans de wagen waarin hij reed. 

Kerssens overleed later die ochtend in het ziekenhuis. 'Lange Frank' was vriend van de in 2010 geliquideerde crimineel Lesley Tunk. 

Die moord werd nooit opgelost.

Iemand hoorde een eerste salvo en maakte toen deze foto van de schutter:


Daarna vuurde de man nog een salvo af. Professioneel dus. 

Wapenexpert Jas van Driel dacht in het ED aan een licht machinegeweer: een uzi bijvoorbeeld. 'Maar het zou ook een Agram 2000, Glauberyt, VZ 23 of Ero Croatia kunnen zijn.'

De schutter stapte in een auto en reed met hoge snelheid weg.

De foto was al langer beschikbaar, maar de politie kon pas in juni 2019 bevestigen dat ze echt was. 

Ze bewijst in ieder geval dat de dood van Frank Kerssens niet het gevolg was van een spontane ruzie op straat: de schutter draagt een bivakmuts. 

Aan het einde van de middag werden in Eindhoven twee mannen gearresteerd die in een zwarte Seat Ibiza op de John F. Kennedylaan reden. Maar de politie kon betrokkenheid van de twee inzittenden bij de liquidatie van Kerssens niet vaststellen en liet ze vrij.

Omwonenden kenden Lange Frank en verklaarden dat hij bij zijn moeder op bezoek was. Sterker: hij bezocht zijn moeder elke dag. 

Daarop onderzocht de politie de woning van het slachtoffer en zijn vriendin aan de Edisonstraat.

Lange Frank was een bekende van de politie, maar ze wil niet zeggen waarvan en ook niet ingaan op de vraag of zijn dood met die van Tunk te maken heeft. 

In mei 2020 maakte de politie haar vermoeden bekend dat tien geweldsdelicten in de regio Eindhoven in korte tijd met elkaar in verband staan: de liquidaties van Frank Kerssens en Toon Sweegers, vier mislukte liquidaties en vier beschietingen van huizen (waaronder een woonwagen aan de Welschapsdijk in april 2018) en shisha lounges, zoals Pool 8 & Lounge Villa 040 in januari 2020.

Aanleiding is een conflict tussen criminele groeperingen in de regio, maar dat is een tamelijk overbodige mededeling.

Het was de achtenvijftigste moord in Eindhoven sinds 2000.

 8,2
KNMI Eindhoven – 05-04-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 16:50

Reacties (0)

Log in om te reageren