Het had een gesloten afdeling moeten zijn

Datum
maandag 28 januari 2019
Adres
Medemblikker Span
Plaats
Bunschoten

Het 63-jarige slachtoffer werd op 28 januari zwaargewond in de woning aangetroffen, ze overleed twee weken later. Haar 36-jarige zoon Melvin N. werd aangehouden.

De vrouw was geschopt en/of geslagen.

De vraag is nu: waarom liep de verdachte vrij rond. De rechtbank had in november 2018 besloten dat Melvin N. opgenomen moest worden in een psychiatrische kliniek - in ieder geval tot 6 mei. Maar al na twee weken werd hij ontslagen. Volgens de instelling was hij klaar voor terugkeer in de maatschappij.

Zelf begreep Melvin ook niet waarom hij weg moest. 

Zijn advocaat: 'Hij had psychiatrische klachten, toonde agressief gedrag en werd vervolgens niet opgenomen in een gesloten afdeling, maar weggestuurd bij de kliniek. Op voorwaarde dat hij contact bleef houden.'

De advocaat wil antwoorden van de kliniek, Zon en Schild in Amersfoort. Maar de inrichting weigerde mee te werken, ook aan een onderzoek van de politie.

'Privacy.'

Een broer van de verdachte vertelde dat hij en zijn naasten al langer bang waren dat Melvin gewelddadig zou worden.

Tijdens de zitting bleek dat Melvin bij zijn oma logeerde, en bij zijn moeder op bezoek was. Hij had veel drugs gebruikt en was bang voor demonen. 

Omdat hij bij zijn moeder niet mocht roken, was hij boos op haar. Toen zij even de woning verliet, trapte hij het interieur in elkaar.

Toen zijn moeder terugkwam, zou zij in de bokshouding zijn gaan staan. 

Zij.

Daarop sloeg hij haar. Uit angst. Ook al omdat ze bovennatuurlijke krachten had, meende Melvin.

Twintig jaar geleden was hij een bad trip gehad en daar was hij niet meer uitgekomen. Hij had dan ook al twintig jaar ruzie met zijn moeder.

Maar die bovennatuurlijke krachten konden haar dus niet redden.

Het Openbaar Ministerie achtte een celstraf weinig zinvol en eiste tbs met dwangverpleging. Vermoedelijk een langdurige behandeling voor onbepaalde tijd, aldus de officier.

Het werd tbs.

 3,9
KNMI De Bilt – 28-01-2019

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 16:36

Reacties (0)

Log in om te reageren