Dode in uitgebrande caravan

Datum
donderdag 24 januari 2019
Adres
Peschweg 8
Plaats
Meerlo

Ramon Linders (38) - afkomstig uit het Brabantse Maashees - werd na een brand in de nacht van 23 op 24 januari dood in zijn houten stacaravan aangetroffen. 

Dat was kort na middernacht, dus mogelijk werd de moord op 23 januari gepleegd. 

In ieder geval had iemand kort voor middernacht een vreemdeling op het park zien lopen. Hij droeg iets wat op een trui leek met capuchon.

In de week na de vondst hield de politie een passantenonderzoek en in mei een 38-jarige verdachte aan: Patrick de B. Hij was de nieuwe vriend van de ex-vrouw van Linders.

Linders woonde sinds december 2018 op de familiecamping. 

Volgens De Telegraaf was het mogelijk een afrekening. Bewoners van de camping vertelden de krant dat Ramon inderdaad in scheiding lag en financiële problemen had, dat hij om die reden zijn huis had onderverhuurd aan Oostblokkers en inmiddels ook met hen problemen had - al dan niet van financiële aard.

Een ander vertelde dat hij de moordenaar misschien had gezien. Hij had een vreemdeling op het terrein zien lopen en hem gevraagd of hij iemand zocht, en toen had de man geantwoord: 'Ik heb de klootzak al gevonden.' 

In autochtoon Nederlands.

Dat was in de nacht waarin de caravan afbrandde. 

Tijdens een prof forma-zitting bleek dat Patrick de B. ook in drugs deed. De officier van justitie vermoedde dat De B. die nacht in het bezit was van harddrugs als amfetamine en cocaïne.

Bovendien moet De B. zich in een andere zaak verantwoorden voor het feit dat hij op 29 mei 2019 in Maashees werd aangetroffen in het bezit van vier kilo hennep en 45.000 euro afkomstig van een misdrijf.

Zijn advocaat houdt de moord op Ramon Linders voorlopig op een crime passionel. De B. zou Linders eerst met een ijzeren staaf hebben geslagen en daarna gewurgd.

Maar eerst wil ze weten of Linders niet aan een aangeboren afwijking is overleden.

Of aan koolmonoxidevergiftiging...

Pas tijdens een pro forma-zitting bleek de versie met de ijzeren staaf de juiste. De zaak moet nog inhoudelijk worden behandeld.

 -3,3 −
KNMI Arcen – 24-01-2019

Bijgewerkt: 14-06-2020 15:51

Reacties (0)

Log in om te reageren