Dode in uitgebrande caravan

Datum
donderdag 24 januari 2019
Adres
Peschweg 8
Plaats
Meerlo

Ramon werd na een brand in de nacht van 23 op 24 januari dood in zijn houten stacaravan aangetroffen.

De brandweer trof hem kort na middernacht aan, dus mogelijk werd de moord - als het een moord is - op 23 januari gepleegd. In ieder geval heeft iemand kort voor middernacht een vreemdeling op het park zien lopen. 

Hij droeg iets wat op een trui leek met capuchon.

In de week na de vondst hield de politie een passantenonderzoek en in mei een 38-jarige verdachte aan. Zijn betrokkenheid bij de zaak moet nog worden vastgesteld.

Of hij die vreemdeling is, staat niet vast.

Het slachtoffer woonde sinds december 2018 op de camping. Het is een familiecamping, waar families uit Nederland, Duitsland en België al dan niet tijdelijk verblijven.

Maar in de nacht voor de nacht waarin de brand woedde, verbleef hij in hotel Asteria aan de Maasheseweg in Venray. 

Onbekend is nog of hij daar alleen of met iemand anders verbleef - en ook is niet duidelijk of zijn dood met het verblijf daar te maken heeft.

Volgens De Telegraaf is het mogelijk een afrekening. Bewoners van de camping vertelden de krant dat Ramon - afkomstig uit het Brabantse Maashees - in scheiding lag en financiële problemen had, dat hij zijn huis had onderverhuurd aan Oostblokkers en met hen ook problemen had - al dan niet van financiële aard.

Een ander vertelde dat hij de moordenaar misschien gezien heeft. Hij zag een vreemdeling lopen en vroeg hem of hij iemand zocht, en toen antwoordde de man: 'Ik heb de klootzak al gevonden.' In autochtoon Nederlands.

Dat was in de nacht waarin de caravan afbrandde.

 -3,3 −
KNMI Arcen – 24-01-2019

Bijgewerkt: 02-09-19 15:41

comments powered by Disqus