Gek of benadeeld?

Datum
woensdag 30 januari 2019
Adres
Jan de Rooijstraat
Plaats
Kaatsheuvel

De 64-jarige Cory werd na een melding rond 4.00 uur zwaargewond aangetroffen voor haar woning. 

Vermoedelijk is de vrouw in de woning aangevallen. Ze overleed ter plekke. 

De politie arresteerde 40 minuten later een 28-jarige man in een woning aan de Burgemeester Van der Heijdenlaan, ook in Kaatsheuvel. Hij is de zoon van het slachtoffer. In beide panden staat de telefoon op dezelfde achternaam.

De aanleiding is nog niet bekend, maar de zoon had psychische problemen. Hij was in behandeling bij zorginstelling Amarant en had zich de dag voor de moord gemeld: hij wilde opgenomen worden. 

Maar bij Amarant was geen bed beschikbaar en kon ook geen bed worden vrijgemaakt. De instelling heeft wel geprobeerd hem elders onder te brengen, maar dat is niet gelukt. Nergens waren bedden beschikbaar, ook niet in psychiatrische ziekenhuizen in de buurt.

Een laatste middel had inbewaringstelling kunnen zijn geweest, maar die keuze is niet gemaakt. Maar een psychiater oordeelde hem geen gevaar voor zichzelf en anderen. 

En dus ging de man naar zijn moeder.

Omroep Brabant ontdekte dat de inspectie Amarant al voor de moord in het vizier had.

De aanleiding is overigens vooral nog niet bekend omdat maanden na de moord een notaris de politie vertelde dat de verdachte wist hoe de erfenis zou worden verdeeld.

Je kunt je als psychiatrisch patiƫnt ook benadeeld voelen.

 0
KNMI Gilze-Rijen – 30-01-2019

Bijgewerkt: 02-09-19 16:19

comments powered by Disqus