Man (58) dood, vrouw (58) aangehouden

Datum
maandag 28 januari 2019
Adres
Blauwe Hoek
Plaats
Doornenburg

De politie werd om 6.45 uur gewaarschuwd, door wie is nog onduidelijk. In de woning trof ze het stoffelijk overschot van een 58-jarige man aan, Buiten de woning hield ze een 58-jarige vrouw aan, de partner van het slachtoffer.

De politie gaat uit van een misdrijf.

Het slachtoffer woonde sinds oktober 2018 in het appartement; hij was niet uit Doornenburg afkomstig. 

Getuigen omschreven hem in De Gelderlander als kalend en 1 meter 70 lang. Hij kwam wel eens in het wijkcentrum; niet om te praten, maar omdat hij thuis geen wifi had.

De vrouw - met lange, blonde haren (idem) - kwam er twee maanden later wonen. Ook zij is niet uit Doornenburg afkomstig.

De politie was de avond voor de moord nog aan de deur geweest. Ze voerde een bemiddelingsgesprek, zoals ze het zelf formuleerde. 

In Doornenburg werd bij ons weten nog niet eerder een moord gepleegd. 

Wel werd in 2003 een inwoner van die plaats vermoord, de 41-jarige Gerard Haazen. Hij werd in Nijmegen dood aangetroffen in Bio Land, een winkel voor gereedschap van hennepkwekers. Hij bleek te zijn beroofd. De hoofdverdachte kreeg acht jaar.

En in 1966 vermoordde Willem G. uit Doornenburg in Nijmegen zijn oom Derk Peters (65) nadat Peters hem een lening had geweigerd. G. kreeg zes jaar en tbr.

 2,8
KNMI Deelen – 28-01-2019

Bijgewerkt: 30-01-19 16:55

comments powered by Disqus