Belgische crimineel dood naast Range Rover

Datum
donderdag 6 december 2018
Adres
Zeedijk
Plaats
Kloosterzande

De brandweer kreeg rond 22.00 uur de melding van een brandende auto en trof naast de wagen een dode man aan. 

Volgens de Gazet van Antwerpen gaat het om de gekende crimineel Raouf Ben Alita. Hij woonde in Temse en was een bekende in de Antwerpse onderwereld. 

En Tunesiër van geboorte.

De wagen was een 'vrij hoog model' Range Rover, aldus de politie.

Inmiddels is een verdachte aangehouden, Michiel Z. Hij is eigenaar van Vintage Cars House, Kleistraat 18a te Stekene in België. In zijn loods werd Ben Alita vermoord.

Stekene ligt op 20 kilometer van de plek waar Ben Alita naast zijn vrij hoog model Range Rover werd aangetroffen.

Raouf Ben Alita zou zijn doodgeschoten, maar niet dan nadat hij werd verminkt. 

Michiel Z. een oud-materiaalman van Feyenoord.

Volgens de Gazet van Antwerpen kwamen de speurders Z. op het spoor omdat ze de broer van Raouf bij de loods van Z. in Stekene zagen, Abdessalem Ben Alita. Hij was gewapend.

Toen werd de link gelegd tussen de eigenaar van de loods en het slachtoffer. Z. en Raouf Ben Alita werden ooit in hetzelfde drugsonderzoek genoemd. Daarop werd de loods doorzocht.

Wilde Abdessalem wraak nemen voor de moord op zijn broer?

Broer Raouf werd in de zomer van 2014 met twaalf anderen opgepakt op verdenking van het opzetten van een drugslijn tussen Zuid-Amerika en Europa. Hij werd als een van de initiatiefnemers gezien, maar mocht het proces in vrijheid afwachten.

Toen werden een 500 kilo cocaïne, 620.000 euro en vijf vuurwapens in beslag genomen. Of dat proces doorgaat, is door de twijfelachtige inzet van under cover-agenten nog maar de vraag, maar indien dan zonder Ben Alita.

De groep rond Ben Alita hield verder nauwe contacten met het Antwerpse chapter van de Hells Angels en volgens de Gazet van Antwerpen ook met de 'Borgerhoutse bende de Turtles - en die kennen we van de aanleiding tot de moord op de Nederlandse Marokkaan Bouhbouh in Antwerpen in 2012, de zakenpartner van Gwenette Martha.

Sterker: de naam van Ben Alita viel in hetzelfde dossier als die van Bouhbouh en Martha.

Ben Alita had ten slotte contacten met havenarbeiders die 'bekendstaan om hun betrokkenheid' bij de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen.

Maar hij stond vooral bekend als ripper, als iemand die drugs van anderen stal - en dat wordt vroeg of laat bestraft. 

Hij werd 41. De foto is van de Gazet van Antwerpen. Het balkje ook.

Overigens was Ben Alita net weer vrij na te zijn veroordeeld wegens mishandeling van drie vrouwen in de Antwerpse discotheek Red & Blue. 

En staat zijn broer Abdessalem terecht voor de moord te Temse op Ihsan Celik, een Turkse crimineel die in 2009 werd vermoord.

 11,7
KNMI Westdorpe – 06-12-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 13:25

Reacties (0)

Log in om te reageren