De laatste dagen van Bianca van Es

Datum
vrijdag 30 november 2018
Adres
Luntershoek
Plaats
Rotterdam

Familie vond de 29-jarige Bianca van Es 's ochtends en de politie ging aanvankelijk uit van zelfmoord, ze zou de gaskraan hebben opengedraaid. 

Maar na nader onderzoek kon een misdrijf niet worden uitgesloten; er werden sporen van geweld op haar lichaam aangetroffen. Maar ook na sectie staat de precieze doodsoorzaak nog niet vast.

In de woning was ook een kind aanwezig. Fysiek mankeerde het niets. Hij is door zijn oma opgevangen. De andere twee kinderen van het slachtoffer waren niet aanwezig.

Volgens buren werd de 29-jarige door haar partner Stephan K. mishandeld, en had zij de relatie met hem een paar dagen voor haar dood beƫindigd. De man uit Barendrecht is inmiddels aangehouden.

Hij ontkent. Wel was hij die avond bij haar en inderdaad: hij was boos, maar hij heeft haar niet vermoord.

Dat op zijn computer was gezocht op termen als 'giftige stoffen' en 'saboteren van auto' verklaarde hij met zelfmoord. Hij wilde zelfmoord plegen. Omdat Bianca het het uitgemaakt.

Maar dan is het vreemd dat hij ook heeft gezocht op termen als 'wurgen zonder sporen'.

De zaak moet nog voorkomen, maar in mei 2019 meldde het Openbaar Ministerie dat de doodsoorzaak van Van Es nog niet vaststond. Het enige wat zeker was: het was geen natuurlijke dood.

Althans: volgens het OM. De verdediging van K. denkt daar heel anders over.

Volgens het OM werd het lichaam van Van Es verplaatst (en dat kon haar 2-jarige dochter niet hebben gedaan), gaf Stephan K. drie versies van zijn laatste ontmoeting met Bianca en sloot had hij leningen op haar naam afgesloten.

Van dat laatste had Bianca aangifte willen doen.

 9,5
KNMI Rotterdam – 30-11-2018

Bijgewerkt: 08-07-19 15:16

comments powered by Disqus