Dode bij caféruzie Oskar Pudelko

Datum
vrijdag 7 december 2018
Adres
Park
Plaats
Nuenen

Het incident vond rond 23.00 uur plaats in bar Van Gogh. Het slachtoffer is de 60-jarige Oskar Pudelko, de politie hield een 25-jarige man uit Nuenen aan. Zijn betrokkenheid bij de zaak moet nog blijken.

De politie vraagt getuigen zich te melden.

Volgens getuigen in het Eindhovens Dagblad was Pudelko in de loop van de avond het café binnengekomen en werd hij na verloop van tijd door een andere bezoeker van het etablissement aangesproken. 

'Ze hadden het over allerlei geldzaken. Ze kregen er zelfs ruzie over. Het liep hoog op. Over en weer werd gescholden en geduwd.'

Pudelko verliet daarop de zaak, net als zijn opponent en diens kompaan. Wat er buiten gebeurde, is onduidelijk. Maar korte tijd later kwamen de andere man en zijn kompaan weer binnen, een kwartier gevolgd door Pudelko. 

Hij zat onder het bloed. En had zijn zoon bij zich.

Binnen werd de ruzie hervat en kreeg Pudelko een klap (of nog een klap) en viel op de grond, waar hij bleef liggen. Volgens het Eindhovens Dagblad sloeg de verdachte met een barkruk en was het slachtoffer gewapend met een ijzeren staaf. 

Pudelko had een bedrijf in funderingstechnieken.

Overigens zou een en ander kunnen betekenen dat de verdachte zich zal beroepen op zelfverdediging, op noodweer.

Het is de tweede moord in Nuenen deze eeuw. In 2007 doodde Frans M. zijn echtgenote in hun woning aan de Laan van Nuenhem en pleegde zelfmoord.

(De moord op de 46-jarige Marc Penninx op 12 augustus 2012 vond plaats op parkeerplaats De Vaarle langs de A270 - en dat is net buiten Nuenen.)

 9,8
KNMI Eindhoven – 07-12-2018

Bijgewerkt: 13-12-18 09:29

comments powered by Disqus