Plastic staaf vs barkruk

Datum
vrijdag 7 december 2018
Adres
Park
Plaats
Nuenen

Het incident vond rond 23.00 uur plaats in bar Van Gogh. Het slachtoffer is de 60-jarige Oskar Pudelko, de politie hield een 25-jarige man uit Nuenen aan: Bart R.

Volgens getuigen in het Eindhovens Dagblad was Pudelko in de loop van de avond het cafĂ© binnengekomen en werd hij na verloop van tijd door een andere bezoeker van het etablissement aangesproken. 

'Ze hadden het over allerlei geldzaken. Ze kregen er zelfs ruzie over. Het liep hoog op. Over en weer werd gescholden en geduwd.'

Pudelko - hij had een bedrijf in funderingstechnieken - verliet daarop de zaak, net als zijn opponent en diens kompaan. Wat er buiten gebeurde, is onduidelijk. Maar korte tijd later kwamen de andere man en zijn kompaan weer binnen, een kwartier gevolgd door Pudelko. 

Hij zat onder het bloed. En had zijn zoon bij zich.

Binnen werd de ruzie hervat en kreeg Pudelko een klap (of nog een klap) en viel op de grond, waar hij bleef liggen. 

Volgens het Eindhovens Dagblad was Pudelko bewapend met een ijzeren staaf en sloeg de verdachte met een barkruk, wat zou kunnen duiden op noodweer - want zelfverdediging.

Tijdens een pro forma-zitting bleek Bart R. aan geheugenverlies te leiden. Hij wilde wel vertellen wat er was gebeurd, maar kon dat niet.

Tijdens de rechtszaak zelf bleek die staaf niet van ijzer, maar van plastic. Bovendien verklaarden getuigen dat R. van achteruit de zaak op Pudelko kwam afrennen, met die kruk.

Hij sloeg, en sloeg nog een keer.

Het Openbaar Ministerie eiste 9 jaar, de rechtbank veroordeelde R. tot 8 jaar. 

Het is de tweede moord in Nuenen deze eeuw. In 2007 doodde Frans M. zijn echtgenote in hun woning aan de Laan van Nuenhem en pleegde zelfmoord.

(De moord op de 46-jarige Marc Penninx op 12 augustus 2012 vond plaats op parkeerplaats De Vaarle langs de A270 - en dat is net buiten Nuenen.)

 9,8
KNMI Eindhoven – 07-12-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 13:27

Reacties (0)

Log in om te reageren