Toen wurgen niet lukte

Datum
maandag 22 oktober 2018
Adres
Herenstraat
Plaats
Culemborg

Agenten werden aangesproken door de 31-jarige Zizis T. die op straat liep en vertelde dat in de woning een dode vrouw lag, dat het zijn vriendin was en dat hij haar had doodgestoken.

Dat bleek te kloppen: de 47-jarige Griekse Yioula Deligianni, de bewoonster van de woning. Ze lag onderaan de trap. Het mes stak nog in haar lichaam.

Zizis T. is afkomstig uit Griekenland, meer bepaald: Thessalië. Yioula Deligianni was afkomstig uit West-Macedonië.

T. zou die nacht tegen haar hebben gezegd dat het hun laatste nacht samen was. En haar laatste nacht überhaupt. Hij was ziekelijk jaloers en ervan overtuigd dat zij al een ander had.

Het Openbaar Ministerie vermoedde voorbedachte raad, ook al omdat de man voor de moord de helft van de gezamenlijk rekening van hem en Yioula naar zijn broer had overgemaakt.

Tijdens een eerste pro forma-zitting riep de broer van het slachtoffer dat hij T. en zijn hele familie ging verwurgen.

Tijdens een tweede in juli 2019 liet het OM weten Zisis inderdaad te zullen vervolgen voor moord. 

De verdachte verklaarde dat hij zijn vriendin eerste probeerde te wurgen. Toen dat niet lukte sleurde hij haar aan haar haren mee naar de keuken, pakte een mes en stak dat recht in haar hart.

Het waren stemmen in zijn hoofd die hem hadden verteld haar te doden. 

T. kreeg 5 jaar en tbs. De rechtbank ging ervan uit dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was. T. pleegde de moord volgens de rechtbank onder invloed van een psychische stoornis.

 10,7
KNMI Herwijnen – 22-10-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 13:06

Reacties (0)

Log in om te reageren