Dode bij schietpartij op Katendrecht

Datum
zondag 28 oktober 2018
Adres
Rechthuislaan
Plaats
Rotterdam

Sommige getuigen zagen een aantal mannen wegrennen, andere een auto wegrijden. In beide versies bleef een man (32) dood op straat achter; hij lag tussen geparkeerde auto's.

Dat was rond 21.30 uur. Op straat vond de politie tientallen hulzen.

De politie verrichtte vlak bij de plaats delict een arrestatie, maar de man werd een paar uur later al weer vrijgelaten. Zijn ergste vergrijp: hij reed auto zonder zijn lichten te hebben ontstoken.

Later meldden getuigen dat de schutter na de schietpartij achterop een scooter was gesprongen. Versie drie. Korte tijd later werd op de Schulpweg een uitgebrande scooter aangetroffen.

En die versie klopt. Onder een foto. Zie hier bewegende beelden van de wat dikkige man en de berijder van de scooter. Ze werden het laatst gezien op het Mijnsherenplein, links of de foto.


Twee dagen na de moord meldde de politie dat ze rekening houdt met een persoonsverwisseling. Het slachtoffer - Dairon Vrutaal - stond eerder in een groepje te praten en mogelijk was een van die anderen het beoogde doelwit.

Rechts de schutter als die op het groepje afloopt.

Waarbij het ook mogelijk is dat de schutter het had voorzien op het groepje als geheel.

Volgens een buurtbewoner die op rijnmond.nl een oproep deed ego's aan de kant te zetten, werd er vaak geschoten. Enkele kogels doorboorden in ieder geval de ruiten van café Norge aan de overkant.


 4,3
KNMI Rotterdam – 28-10-2018

Bijgewerkt: 07-11-18 09:40

comments powered by Disqus