'Gevaarlijke' Moon Tong Choi in auto doodgeschoten

Datum
woensdag 17 oktober 2018
Adres
Willem Ruyslaan
Plaats
Rotterdam

De schoten klonken rond 11.00 uur. Getuigen zagen dat een grote, donkere man op een scooter ongeveer tien kogels afvuurde op de bestuurder van een lichtgrijze Volkswagen Polo die op de kruising met de Oudedijk stilstond om links af te slaan.

Het slachtoffer - de 64-jarige Rotterdammer van Chinese afkomst Moon Tong Choi - overleed later in het ziekenhuis. Zijn passagier bleef fysiek ongedeerd.

De schutter - hij droeg een zwarte helm - reed na de schoten weg met het vuurwapen nog in zijn hand. Daarbij nam hij de verkeersregels niet in acht door op een fietspad tegen het verkeer in te rijden. 

Een automobilist die op de 's-Gravenweg wilde afslaan naar een parkeerplaats, hield daar geen rekening mee - en zo gebeurde het dat de schutter tegen de wagen knalde en er overheen vloog. 

Hij stond op, wilde wegrennen, maar bedacht dat het misschien toch verstandig was zijn vuurwapen op te rapen. Wel liet hij de scooter (een Gilera Runner) en zijn helm achter.

Het staat allemaal op beeld.

En misschien staat de man op meer beeld. Getuigen konden de politie melden dat hij uren voor de schietpartij al in de buurt van de kruising van de Willem Ruyslaan met de Oudedijk was gezien. Kennelijk stond hij zijn doelwit op te wachten.

Sporen genoeg, lijkt het.

Het slachtoffer was een bekende van de politie. Volgens De Telegraaf stond hij binnen de Chinese gemeenschap bekend als een gevaarlijk iemand die verkeerde dingen doet.

Al met al niet een heel professioneel uitgevoerde liquidatie. Volgens het Algemeen Dagblad zag een getuige dat het moordwapen - mogelijk een pistoolmitrailleur - eerst weigerde en pas na een aanpassing door de schutter zijn kogels spuwde.

 13,7
KNMI Rotterdam – 17-10-2018

Bijgewerkt: 03-11-18 17:40

comments powered by Disqus