Gondilio Lowland (19) doodgeschoten in Zuidoost

Datum
woensdag 10 oktober 2018
Adres
Dolingadreef
Plaats
Amsterdam

De schoten klonken om 15.25 uur. Het slachtoffer - Gondilio Lowland (19) - werd in zijn maag getroffen en raakte zwaargewond. Hij werd nog gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis.

De Surinaamse Amsterdammer was rapper van de formatie Sevengang en bijgenaamd Bolle.

De schutter vluchtte, maar kon later worden aangehouden: Ogilvan J. (20). In 2014 hadden minder dan zes mensen die voornaam, aldus het Meertens Instituut. Hoeveel van die zes met een vuurwapen op internet poseren, is onbekend:


Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat J. de moord aan zijn moeder en aan zijn tante had opgebiecht. Hij had Gondilio niet willen doden, vertelde hij hen, alleen maar schrik aanjagen.

Zijn moeder belde de politie en gaf haar zoon aan, later trok ze de bekentenis van haar zoon in. Ze zei dat ze in de war was geweest.

Toch heeft J. de schijn tegen. Het was bekend dat hij ruzie had met het slachtoffer, vermoedelijk om een meisje: ene Anastacia. 

En hij werd in de buurt van de plaats delict gezien. Rennend. Maar dat was omdat hij nodig naar de wc moest, verklaarde J. ter zitting.

Het moordwapen werd in Rotterdam teruggevonden, in het bezit van weer een andere rapper: Zack Linger (die in een van zijn songs overigens oproept iemand de sprayen). J. ontkent dat dit wapen van hem was.

Het Openbaar Ministerie eiste 14 jaar cel voor doodslag, voor voorbedachte raad was geen bewijs. De rechtbank veroordeelde J. tot 12 jaar. 

Gondilio was de zoveelste rapper die in Amsterdam Zuidoost werd vermoord - of een moord pleegde. In songs oproepen mensen te doden, is mode.

 15,5
KNMI Schiphol – 10-10-2018

Bijgewerkt: 14-11-2019 15:43

Reacties (0)

Log in om te reageren