Hossein (50) doodde zijn drie vrouwen

Datum
maandag 1 oktober 2018
Adres
Herculesstraat
Plaats
Amsterdam

De schoten klonken omstreeks 1.00 uur, buren belden de politie. Ze waren afgevuurd door Hossein Shafii Baftiy (50) en troffen zijn 30-jarige echtgenote Mina Khademizadeh, zijn schoonmoeder (67) en zijn 5-jarige dochter Rosha.

Daarna pleegde hij zelfmoord.

Het gezin woonde er nog maar kort, sinds december 2017. 

Omwonenden meldden dat het gezin - afkomstig uit Iran - bekendstond bij hulpverleners, de problemen waren van psychische aard. Maar de politie kon dat niet bevestigen.

De achternaam Shafii Baftiy leidt op internet naar het Twitteraccount van Reza Pahlavi, mensenrechtenadvocaat in Iran en zoon van de laatste sjah van Iran

Reza Pahlavi is woordvoerder van de Iraanse Nationale Raad, die vanuit Parijs strijdt voor vrije verkiezingen in Iran.

Dat verklaarde dat de politie ruim de tijd nam de zaak te onderzoeken: om er zeker van te zijn dat het inderdaad een familiedrama was. Tenslotte werden al twee tegenstanders van het Iraanse regime vermoord. Hij en hij.

Overigens maakte Het Parool duidelijk dat het gezin wel degelijk bij de instanties bekend was, wegens huiselijk geweld. Hossein sloeg er wel eens op los.

Familiedrama's (een van de ouders dood partner en een of meer kinderen) als in de Herculesstraat komen in Amsterdam overigens zelden voor, maar de laatste was toevallig kortgeleden, in 2017.

Het is de eerste moord in de Herculesstraat (in Amsterdam) ooit. Aan de even kant woonde in 2003 wel een moordenaar, althans een van de twee mannen die een dodelijke ripdeal uitvoerden.

 9,8
KNMI Schiphol – 01-10-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:51

Reacties (0)

Log in om te reageren