Vrouw (25) dood, man geeft zich aan

Datum
zaterdag 29 september 2018
Adres
Goudbaard
Plaats
Bergen op Zoom

De politie had om 1.13 uur een melding gekregen en belde korte tijd later aan bij het appartement op de derde verdieping, maar er werd niet opengedaan. 

Wel hoorden agenten een kind huilen en dus werd de voordeur geforceerd.

Binnen troffen ze het lichaam van een 25-jarige vrouw aan en om 2.00 uur die nacht liet ze in een eerste tweet weten dat de vrouw door 'uiterlijk geweld' was overleden en dat de verdachte was gevlucht.

Het huilende kind was een 4-jarige jongen. Hij werd door Jeugdzorg opgevangen.

Volgens buren in het Algemeen Dagblad moest het wel een keer fout gaan. Maar onduidelijk bleef in het artikel of dat op het gezin sloeg of op het wooncomplex als geheel: 

'Vernielingen aan auto's, bloedsporen in de lift en kogelgaten in de toegangsdeur tot het complex,' somde bovenbuurvrouw Charell op. 'Het moest wel een keer fout gaan.'

Beetje veel voor één gezin.

Aan de andere kant: Charell zag het slachtoffer met haar kind wel eens in de Goudbaard of bij de Lidl aan de overkant, kende haar dus.

'Als er hommeles in de flat was, werd wel altijd naar dit adres gewezen. Bij mijn weten woonde ze er al een paar jaar, samen met haar zoontje. Verschrikkelijk dat zo'n kleuter zoiets moet meemaken.'

Kennelijk toch een probleemgezin.

Inmiddels heeft een 24-jarige man zich bij de politie gemeld: Onno R. Volgens buren was hij de knipperlichtvriend van het slachtoffer en net ontslagen uit de gevangenis. 

Waarvoor hij heeft gezeten wil de politie niet zeggen, maar volgens BN De Stem werden twee maanden voor de moord in zijn auto een doorgeladen vuurwapen, een sabel en een zakje met amfetamine gevonden.

Hij is niet de vader van de 4-jarige jongen. 

De politie heeft al vaak bij het stel aan de deur gestaan, na meldingen van buren over luidruchtige ruzies tussen de twee. Maar telkens zeiden beiden dat er niets aan de hand was en zij vertoonde geen verwondingen en wilde ook geen aangifte doen.

Maar dat Onno R. een nogal explosief karakter heeft, is duidelijk. Hij had onlangs de vader van de 4-jarige bedreigd, hem gezegd dat hij nooit meer bij Lara langs moest komen.

Zijn advocaat meldt overigens dat R. de dood van de vrouw niet heeft gewild. Hij zat met zijn vuurwapen te spelen toen zij het van hem overnam. Omdat ze er gevaarlijk mee omging, wilde hij het weer afpakken. Daarbij ging het per ongeluk af.

R. gaf zich toen niet aan bij de politie, maar reed naar zijn woning in Antwerpen. In paniek. Onderweg gooide hij het vuurwapen uit het raam van zijn auto, op een moment waarop hij 160 kilometer per uur reed.

Waarom?

Omdat hij bang was dat iemand anders in het verleden iets met het vuurwapen had gedaan wat niet mocht - en daar wilde hij nu niet de schuld van krijgen.

De politie heeft op zijn aanwijzingen gezocht, maar het wapen nog niet gevonden.

Niet heel geloofwaardig, maar dat hoef je als advocaat ook niet te zijn.

Tijdens een pro forma-zitting kwam de advocaat met een nieuwe verklaring: het schot zou zijn gevallen in een drugstransactie tussen slachtoffer en verdachte.

Per ongeluk, natuurlijk.

Intussen weigert Onno R. zich te laten onderzoeken door gedragsdeskundigen. 

Het is de derde moord in Bergen op Zoom sinds 2010.

 7,5
KNMI Woensdrecht – 29-09-2018

Bijgewerkt: 08-07-19 14:29

comments powered by Disqus