Dumpte Ton zijn 79-jarige moeder Mona Baartmans? Maar waar dan?

Datum
zondag 23 september 2018
Adres
Broerhuisstraat
Plaats
Delft

Mona Baartmans was een bekende verschijning in de horeca van Delft. Ze was onder eigenaar (geweest) van verschillende cafés.

Die dag werd ze rond 17.00 uur door haar zoon Ton L. afgezet op de hoek van het Oosteinde en de Broerhuisstraat, vlak bij de Beestenmarkt. Althans, dat zegt hij.

En sindsdien is ze spoorloos. Haar hulp trof haar de volgende ochtend niet thuis en de pillen die ze zondagavond had moeten innemen, lager er nog.

Een week later meldde de politie de arrestatie van Ton L. (60), de oudste zoon van Mona. Hij werd door een arrestatieteam uit zijn woning aan de Zadelmaker in Oud-Beijerland gehaald.

Zoekacties leverden tot nu toe niets op. Maar op 20 oktober 2018 zocht de politie na bekomen informatie in natuurreservaat Middelvliet langs de N217 in Oud-Beijerland, de woonplaats van de verdachte.

L. werd meer dan eens veroordeeld voor geweldsdelicten: in 2003 voor het verwonden van zijn vrouw, in 2007 voor het verwonden van zijn ex-vrouw (de slachtoffers waren in beide zaken identiek) en in 2011 wegens het verwonden van een vriendin. Hij zat met haar op de bank en stak haar plots met een mes twee keer in haar arm.

Tussendoor zat hij dronken achter het stuur.

Het Algemeen Dagblad wist rechtbankstukken op te duiken. In 2011 werd L. door deskundigen onderzocht en de conclusie was dat hij leed aan een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestesvermogen. 'Te omschrijven als een narcistische persoonlijkheidsstoornis met obsessieve en afhankelijke trekken.'

De kans dat hij zich in relaties weer agressief zal gedragen, was aanwezig. 

De Telegraaf wist te melden dat in de auto van L. bloed van zijn moeder is gevonden. Zijn verklaring: Mona zou zich aan een blikje hebben gesneden.

Een broer van L. meldde verder dat de verdachte verslaafd was aan gokken. En dat Mona onlangs haar grote huis had verkocht. En dat zijn broer Ton het spaargeld van zijn moeder had opgenomen.

De contouren van een motief.

Hij heeft een Facebookpagina met welgeteld één vriend.

De politie wil geen verdere mededelingen doen, maar vraagt getuigen zich wel te melden: 0800-6070. Desnoods anoniem: 0800-7000.

Op 16 oktober 2018 zond Opsporing Verzocht nieuwe beelden uit met daarop nieuwe getuigen, en hen wil de politie graag spreken.

Bijgewerkt: 20-10-18 08:58

comments powered by Disqus