Wat gebeurde er met Edita Moliené uit Litouwen/Naarden?

Datum
zaterdag 22 september 2018
Adres
Muidertrekvaart
Plaats
Muiden

Het lichaam van Edita Moliené (42) werd op 22 september gevonden in de Muidertrekvaart, tussen twee woonboten; ze was afkomstig uit Litouwen respectievelijk Naarden. 

Iemand heeft haar verpakt in het plastic van een opblaaszwembad, zo eentje:


een Bestway Fast Set Pool met een doorsnede van drie meter.

De politie gaat uit van een misdrijf. De vrouw werd op 10 september 2018 voor het laatst zijn gezien, meldt Opsporing Verzocht

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht meldde een getuige zich. Hij had het pakket al gezien een week voordat het werd gevonden.

De politie wil graag weten: wie heeft Edita Moliené nog na 10 september gezien? Wie mist een Bestway Fast Set Pool, bij zichzelf of bij een ander (het kan namelijk ook uit een tuin zijn gestolen). En wie heeft een pakket van blauw plastic zien drijven?

Mag ook anoniem: 0800-7000.

Inmiddels is een 43-jarige man uit Bussum aangehouden: Erwin G. Wat zijn relatie tot de vrouw was is nog niet bekendgemaakt. 

Hij ontkent.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft G. de vrouw tijdens seks gewurgd, nadat hij haar eerder al met de dood had bedreigd. Na de moord zou hij haar handen en voeten met tie-wraps hebben gebonden en haar lichaam in het Amsterdam-Rijnkanaal hebben gedumpt.

De verdachte wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

 12,9
KNMI Schiphol – 22-09-2018

Bijgewerkt: 08-07-2019 14:15

Reacties (0)

Log in om te reageren