Doodgestoken. Maar waarom?

Datum
dinsdag 18 september 2018
Adres
Van Beethovenlaan
Plaats
Eindhoven

De 38-jarige Peter Verhoeven werd om 18.30 uur zwaargewond in een tuin aan de Van Beethovenlaan in de wijk Bennekel-Oost gevonden, hij overleed later die avond in het ziekenhuis.

De steekpartij vond elders plaats, in de woning van het slachtoffer in de evenwijdig aan de Van Beethovenlaan gelegen Ockeghemstraat. Daarna heeft hij geprobeerd de woning van zijn ouders aan de Van Beethovenlaan te bereiken.

'Peerke' Verhoeven woonde volgens getuigen in het Eindhovens Dagblad een jaar in de Ockeghemstraat en werkte hij als dakdekker voor het bedrijf van zijn vader.

Geregeld had hij zijn zoontje op bezoek.

De scootmobiel die voor de deur stond, was van hem. Hij was niet invalide, maar vond het aardig om op dat ding naar bestemmingen in de buurt te rijden.

Het Algemeen Dagblad reconstrueerde het laatste uur van Verhoeven. Die avond was hij om 17.30 uur nog bij cafetaria Tinel in de Tinelstraat. Daarna bezocht hij een kennis aan de Benoitstraat en vervolgens liep hij via een speeltuin en de Willem de Pijperstraat naar huis, waar hij om 18.30 uur werd neergestoken.

Had hij in dat uur zijn moordenaar ontmoet?

In mei 2019 maakte de politie bekend dat ze een 21-jarige man heeft aangehouden, een Pool wiens moeder en broer tegenover Verhoeven woonden.

Tijdens de zitting bleek dat op camerabeelden was te zien dat de Pool de woning van Verhoeven betrad en twee minuten later weer vertrok.

Meteen daarop strompelde Verhoeven de woning uit.

De moeder en broer van de Pool verklaarden dat hun zoon resp. broer die avond onder het bloed thuiskwam. 

De verdachte weigerde iets te zeggen over zijn beweegredenen.

Ook als dader zweeg hij.

 20
KNMI Eindhoven – 18-09-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:46

Reacties (0)

Log in om te reageren