Man doodgestoken in Loosduinen

Datum
zondag 16 september 2018
Adres
Albardastraat
Plaats
Den Haag

Het 46-jarige slachtoffer werd 's ochtends in een woning aangetroffen na een melding over een steekpartij. Zes mannen werden aangehouden, een van hen zit nog vast: Jerry van den B. (27), de buurman van het slachtoffer.

Beiden waren cliënt bij de maatschappelijke opvang Limor en in de war. Buren hadden het slachtoffer wel eens horen schreeuwen, op het balkon. Het ging over zijn moeder.

Limor huurt sinds enige tijd portiekflats in de buurt voor haar cliënten, mensen met een verslaving of met psychische problemen. 'Zware, complexe gevallen' - aldus Limor zelf.

De buurt vindt dat er te veel te dicht bij elkaar wonen, op sommige portieken wonen er wel drie.

Jerry woonde er nog maar  een paar maanden en die avond sprak hij zijn buurman voor het eerst. Ze besloten de kennismaking te bekronen met drank, eerst in de woning van het slachtoffer en later in die van Jerry van den B.

Het slachtoffer viel na verloop van tijd op de bank in slaap. Toen Jerry - we volgen nu de versie van zijn advocaat - hem wakker had gemaakt, werd hij agressief en dreigde met een mes. 

Dat mes wist de zwakbegaafde Jerry af te pakken. Hij wilde ermee het huis ontvluchten, maar werd door het slachtoffer van achteren vastgepakt. Daarop verdedigde hij zich. Met het mes. Aldus de advocaat. 

 17,2
KNMI Hoek van Holland – 16-09-2018

Bijgewerkt: 14-12-18 19:29

comments powered by Disqus