Irakees Fouad Rashidi doodgeschoten

Datum
zaterdag 8 september 2018
Adres
Sionstraat
Plaats
Eindhoven

De 34-jarige Fouad Rashidi - een Nederlander geboren in Irak uit Iraanse ouders - zat als bestuurder in een zilverkleurige Suzuki Swift die op de hoek met de Gideonstraat in de wijk Vlokhoven stond geparkeerd toen hij omstreeks 20.10 uur onder vuur werd genomen. 

Of Rashidi een bekende van de politie was, wilde ze niet zeggen. Hij woonde anderhalve kilometer verderop in de wijk Vaartbroek. 

Rashidi was een vechtsporter die alleen maar trainde en nooit in de ring stond. Bovenal was hij gediplomeerd fitnesstrainer. 

Maar in 2016 moest hij zich ook verantwoorden voor het voorhanden hebben van een voorwerp waarvan hij had kunnen weten dat het afkomstig was van een misdrijf. 

Toen werd hij vrijgesproken.

De dader wordt omschreven als een Turkse of Marokkaanse man van 50 of iets ouder. Hij is klein en gezet, heeft zwart/grijs haar en draagt een snor.

Dat is in ieder geval niet in tegenspraak met de kenmerken van de verdachte over wiens arrestatie het Eindhovens Dagblad op 30 oktober 2018 berichtte, althans diens leeftijd en geslacht: een 57-jarige man.

Maar hij komt uit Iran.

Hij zou een 'zakelijk conflict' met het slachtoffer hebben gehad. De 57-jarige heeft (of had) een handel in tweedehands auto's op Ekkersrijt in de gemeente Son. Rashidi had een bedrijf in autolakken.

Volgens het Eindhovens Dagblad had Rashidi de wagen waarin hij werd doodgeschoten van de verdachte gekocht.

Op onderstaande foto de betreffende auto, toen nog een occasion. De vorige eigenaar heeft via WhatsApp al laten weten nog te leven.


Het was de twintigste moord in Eindhoven sinds 2010 en de tweede in 2018.

 14,6
KNMI Eindhoven – 08-09-2018

Bijgewerkt: 01-11-18 13:07

comments powered by Disqus