Irakees Fouad Rashidi doodgeschoten

Datum
zaterdag 8 september 2018
Adres
Sionstraat
Plaats
Eindhoven

De 34-jarige Fouad Rashidi - een Nederlander geboren in Irak uit Iraanse ouders - zat als bestuurder in een zilverkleurige Suzuki Swift die op de hoek met de Gideonstraat in de wijk Vlokhoven stond geparkeerd toen hij omstreeks 20.10 uur onder vuur werd genomen. 

Of Rashidi een bekende van de politie was, wilde ze niet zeggen. Hij woonde anderhalve kilometer verderop in de wijk Vaartbroek. 

Rashidi was een vechtsporter die alleen maar trainde en nooit in de ring stond. Bovenal was hij gediplomeerd fitnesstrainer. 

Maar in 2016 moest hij zich ook verantwoorden voor het voorhanden hebben van een voorwerp waarvan hij had kunnen weten dat het afkomstig was van een misdrijf. 

Toen werd hij vrijgesproken.

De dader wordt omschreven als een Turkse of Marokkaanse man van 50 of iets ouder. Hij is klein en gezet, heeft zwart/grijs haar en draagt een snor.

Maar mogelijk is hij dus ook van Iraakse afkomst.

Of het een liquidatie in het criminele milieu is, moet nog blijken. De schutter zou op zijn vlucht een tas bij zich hebben gedragen, dus ook een ripdeal is niet uitgesloten.

Aan de andere kant: een politiewoordvoerder meldde dat wordt gekeken of er 'iets' in de buurt speelde.

De politie heeft via Twitter twee mannen opgeroepen zich te melden. Volgens getuigen stonden zij kort na de schietpartij op 20 meter van de plaats delict en sindsdien zijn ze spoorloos. 

Het is de twintigste moord in Eindhoven sinds 2010 en de tweede in 2018

Op onderstaande foto de betreffende auto, toen nog een occasion. De vorige eigenaar heeft via WhatsApp al laten weten nog te leven.

Bijgewerkt: 11-09-18 12:22

comments powered by Disqus