20-jarige studente Leonore Prothmann doodgestoken

Datum
maandag 3 september 2018
Adres
Hoofdstraat
Plaats
Emmen

Rond 5.30 uur kwam de melding bij de politie binnen, hulpverleners troffen in de woning een zwaargewonde vrouw aan. Ze overleed later. 

De 21-jarige Michael N. die zich in de woning bevond, is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw wordt onderzocht.

Het slachtoffer is de 20-jarige Leonore Prothmann uit Duitsland; de verdachte is een student uit Italië die in hetzelfde huis woonde. Beiden zaten op de NHL Stenden Hogeschool te Emmen. 

De particuliere eigenaar van het moordpand verhuurt het appartement aan verschillende studenten.

Het slachtoffer zou aan haar tweede jaar International Business and Languages beginnen. De verdachte gaf die avond een feestje omdat hij naar Stockholm zou verhuizen.

Volgens de advocaat van de verdachte hadden haar cliënt en de vrouw geen relatie. Voor zover zij weet, tenminste. De politie gaat niet uit van een zedenmisdrijf.

Prothmann werd om 5.30 uur in de gang aangetroffen.

De verdachte kon niet onmiddellijk worden verhoord, omdat hij in eerste instantie juridische bijstand weigerde. Hij wordt verdacht van moord. 

Anderhalve week na de moord deed de politie opnieuw onderzoek in de woning, vermoedelijk op basis van het verhoor van de verdachte.

Overigens is de doodsoorzaak niet niet geheel zeker. Volgens de advocaat van de verdachte is Prothmann één keer gestoken in de hals gestoken, 'maar dat is volgens de patholoog die haar lichaam heeft onderzocht niet de doodsoorzaak'.

Het is de vierde moord in Emmen sinds 2010.

 19,2
KNMI Hoogeveen – 03-09-2018

Bijgewerkt: 03-11-18 18:11

comments powered by Disqus