20-jarige studente Leonore Prothmann doodgestoken

Datum
maandag 3 september 2018
Adres
Hoofdstraat
Plaats
Emmen

Rond 5.30 uur kwam de melding bij de politie binnen, hulpverleners troffen in de gang van de woning de zwaargewonde Leonore Prothmann (20) uit Duitsland aan. Ze overleed later. 

De 21-jarige Michael N. die zich in de woning bevond, werd aangehouden. Hij bleek haar met een mes in de hals te hebben gestoken. Daarna drukte hij haar gezicht in een kussen.

De verdachte is een student uit ItaliĆ« die in hetzelfde huis woonde. Beiden zaten op de NHL Stenden Hogeschool te Emmen. 

Het slachtoffer zou aan haar tweede jaar International Business and Languages beginnen. N. gaf die avond een feestje omdat hij naar Stockholm zou verhuizen.

Volgens zijn advocaat hadden hij en de vrouw geen relatie. Voor zover zij wist, tenminste. De politie gaat niet uit van een zedenmisdrijf.

De advocaat stelt dat de vrouw niet een de messteek is overleden. Het Openbaar Ministerie stelt dat ze aan de messteek in combinatie met de verstikking is overleden.

Zowel de advocaat als het OM kan dus gelijk hebben. 

De officier van justitie formuleerde het als volgt: 'Een jonge, gezonde vrouw overlijdt niet zomaar. Hij heeft een mes op haar keel gedrukt. Er ontstond een worsteling. Toen heeft hij haar op bed geduwd en haar gezicht in het kussen gedrukt. Hij heeft verklaard dat hij een rochelend geluid heeft gehoord en daarna het leven uit haar gezicht zag verdwijnen.'

Het is de vierde moord in Emmen sinds 2010.

 19,2
KNMI Hoogeveen – 03-09-2018

Bijgewerkt: 14-12-18 19:14

comments powered by Disqus