Eigenaar communicatiebedrijf en B&B vermoord

Datum
vrijdag 3 augustus 2018
Adres
Ondernemingsweg
Plaats
Alphen aan de Rijn

De 54-jarige Aldrik F. werd om 8.00 uur gevonden, omwonenden zagen vervolgens de ene na de andere politiewagen hard over het bedrijventerrein aan komen rijden.

F. was met Rik B. oprichter en eigenaar van DBF Communicatie BV, gevestigd tegenover scheepswerf Falcon, en had kort geleden een Bed & Breakfast in Dreischor gekocht, reden waarom hij naar die Zeeuwse plaats was verhuisd.

Maar hij was nog wel in dienst bij DBF.

Volgens omwonenden gebeurde er nooit iets op het bedrijventerrein. Op een enkele inval met als resultaat de vondst van een hennepkwekerij na.

Het slachtoffer werd in 2017 nog publiekelijk gewaardeerd voor zijn inzet voor het gehandicaptenteam van korfbalvereniging Velocitas in Leiderdorp. Berichten daarover zijn opvallend genoeg na de moord van het internet gehaald.

Zoals ook een bericht over zijn overlijden (dus nog niet eens: de moord op...) van de site van Velocitas verdween.

Alsof 's mans naam moet worden uitgegumd.

Precies een week na de moord hield de politie op de Ondernemingsweg een passantenonderzoek, en later nog twee. Ze meldde dat passanten 'interessante tips' hebben gegeven.

En op 20 augustus 2018 deed de technische recherche (opnieuw) onderzoek in het pand waar het slachtoffer werd gevonden.

Inmiddels is een 58-jarige man aangehouden, de zakenpartner van F. Het personeel van DBF alsmede de families van slachtoffer en verdachte willen niet reageren op de arrestatie. 

In oktober 2018 werd zijn hechtenis met negentig dagen verlengd. Hij zit nog steeds in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en die niets mag zeggen. Een andere verdachte is er niet, liet het Openbaar Ministerie weten.

De vragen zijn nu: waar ging de ruzie over? Wie begon?

En waarom gum je een naam van internet?

Bijgewerkt: 12-10-18 16:11

comments powered by Disqus