Man gedood bij steekpartij

Datum
vrijdag 3 augustus 2018
Adres
Beatrixstraat
Plaats
Dedemsvaart

De steekpartij vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Het slachtoffer was de 34-jarige Henk Veldsink; de politie heeft 46-jarige J.S. aangehouden en gemeld dat de aanleiding in de relationele sfeer moet worden gezocht.

Maar vermoedelijk bedoelt ze daar niet meer mee dan dat de twee elkaar kenden.

Omwonenden wisten De Stentor te melden dat ze elkaar inderdaad al langer kenden en ook al langer ruzie hadden. 

Veldsink woonde in de nabijgelegen Molstraat en was naar de woning van de verdachte gegaan om (weer eens) verhaal te halen. Buren hoorden geschreeuw en zagen de verdachte met een mes in zijn handen voor de woning staan. 

Veldsink riep: 'Doe het dan, doe het dan.'

En de 46-jarige deed het. Hij kon in de buurt van zijn woning worden aangehouden.

De vader van Veldsink meldde op zijn Facebookpagina dat hij kapot gaat van verdriet en dat zijn zoon Henk en de verdachte vroeger bevriend waren, maar dat er ruzie was ontstaan. 

Over geld en zo. 

Maar buren hadden zijn zoon ook tegen Veldsink horen schreeuwen dat hij met diens vrouw naar een hotel was geweest. En hij zei nog meer grove dingen hebben gezegd.

Dat alles, terwijl de kinderen van de verdachte in de gang van de woning stonden. 

Ze huilden.

En Velsink was stomdronken. Althans volgens de advocaat van de verdachte, die zegt zich daarbij op verklaringen van getuigen te baseren. De advocaat erkent dat zijn cliƫnt op enig moment naar de keuken is gelopen en een mes heeft gepakt, maar alleen om met dat mes te dreigen. Hij stelt daarom dat het slachtoffer in het mes moet zijn gelopen. Maar die conclusie laat hij aan de rechter over.

Veldsink laat een vrouw en twee zoons achter.

De vrouw van de verdachte zou na bedreigingen aan het adres van haar (en haar man) zijn ondergedoken.

Het is de eerste moord in Dedemsvaart sinds 1910, toen de gebroeders Bakker hun rivaal Johannes Keuken met een stuk hout de hersens insloegen. De steekpartij waarbij Koop Kooiker in 1934 om het leven kwam was immers noodweer en dus geen moord of doodslag. 

De moord door Nederlandse SD'ers op twee verzetsmensen in en vlak buiten Dedemsvaart in 1944 vallen in een andere categorie.

 23,7
KNMI Hoogeveen – 03-08-2018

Bijgewerkt: 14-12-18 18:46

comments powered by Disqus