Moord in aso-woning

Datum
dinsdag 31 juli 2018
Adres
Stevenshofdreef
Plaats
Leiden

Nataschja Scheeres (44) werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in een sloot bij de vroeger uitspanning De Groote Vink. 

Dinsdagmiddag hield de politie twee mannen van 50 en 44 aan. De jongste wordt verdacht van doodslag, hij had een relatie met het slachtoffer; de oudste van overtreding van de Wet op de lijkbezorging. 

Op 17 augustus werd bepaald dat er voldoende redenen zijn de 44-jarige langer in hechtenis te houden.

Scheeres werd al enige tijd vermist en moet enige tijd hebben gelegen waar ze werd gevonden. Haar identiteit kon pas na dna-onderzoek worden vastgesteld.

Het Leidsch Dagblad bezocht de plaats delict. Er klonk housemuziek. De gemeente had er twee containers geplaatst, achter een met klimop begroeid hek. 

'Er wonen mensen,' vertelde een buurtbewoonster. 'Ze zijn vaak dronken en een beetje vreemd. Vorige zomer hebben we veel muziekoverlast gehad, maar deze zomer helemaal niet.'

Ze had geen idee wat er gebeurd kon zijn. 

Maar een paar uur later werd de housemuziek uitgezet. De recherche was gearriveerd.

Die twee containers bleken zogenaamde aso-woningen, waar de gemeente inwoners plaatst die door wangedrag elders niet te handhaven zijn. Een van die containers is nu verzegeld.

In de andere container woont een man met goudgelakte teennagels. Het wilde het Leidsch Dagblad niets vertellen over het politieonderzoek. Mocht niet. Wel dat er veel gebeurd moet zijn wil je in een container eindigen.

Bijgewerkt: 18-08-18 11:08

comments powered by Disqus