Moord in aso-woning

Datum
dinsdag 31 juli 2018
Adres
Stevenshofdreef
Plaats
Leiden

Nataschja Scheeres (44) werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in een sloot bij de vroeger uitspanning De Groote Vink. 

Dinsdagmiddag hield de politie twee mannen van 50 en 44 aan. De jongste werd verdacht van doodslag, hij had een relatie met het slachtoffer; de oudste van overtreding van de Wet op de lijkbezorging. 

Tot een strafzaak tegen de dader kwam hij niet: hij pleegde zelfmoord in zijn cel. In die cel werd tal van spijtbetuigingen gevonden.

De 50-jarige man moet zich nog verantwoorden.

Scheeres werd al enige tijd vermist en moet enige tijd hebben gelegen waar ze werd gevonden. Haar identiteit kon pas na dna-onderzoek worden vastgesteld.

Het Leidsch Dagblad bezocht de plaats delict. Er klonk housemuziek. De gemeente had er twee containers geplaatst, achter een met klimop begroeid hek. 

'Er wonen mensen,' vertelde een buurtbewoonster. 'Ze zijn vaak dronken en een beetje vreemd. Vorige zomer hebben we veel muziekoverlast gehad, maar deze zomer helemaal niet.'

Ze had geen idee wat er gebeurd kon zijn. 

Maar een paar uur later werd de housemuziek uitgezet. De recherche was gearriveerd.

Die twee containers bleken zogenaamde aso-woningen, waar de gemeente inwoners plaatst die door wangedrag elders niet te handhaven zijn.

In de andere container woonde een man met goudgelakte teennagels. Hij wilde het Leidsch Dagblad niets vertellen over het politieonderzoek. Mocht niet van de politie. 

Wel dat er veel gebeurd moet zijn wil je in een container eindigen.

 20,3
KNMI Rotterdam – 31-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:35

Reacties (0)

Log in om te reageren