Moord gefilmd

Datum
zaterdag 28 juli 2018
Adres
Oudestraat
Plaats
Amstenrade

De 24-jarige Portugees Mauro Gonçalves werd gevonden in de hal van een woning die al jaren aan buitenlandse werknemers wordt verhuurd. 

Reanimatie mocht niet meer baten. 

De politie hield drie landgenoten van het slachtoffer aan, van 23, 24 en 44. De eerste die werd aangehouden was een man die zich nog in de woning bevond. De twee anderen waren al het dorp ingegaan.

Om boodschappen te doen.

Tijdens een pro forma-zitting bleek dat beiden getuigen van de moord waren en dat een van hen de moord met zijn telefoon heeft gefilmd. Te zien is hoe verdachte Daniel S. het slachtoffer in een wurggreep neemt en hoe hij letterlijk het leven uit Gonçalves perst.

Waarom greep de filmer niet in? Of die andere getuige?

Volgens Daniel S. hadden hij en Gonçalves ruzie om een vrouw en werd hij door Gonçalves in een hoek gedreven. En dat klopt, want is ook op het filmpje te zien. 

Vervolgens nam S. zijn aanvaller in een wurggreep. Tot het gespartel ophield.

Intussen bleef een van de twee getuigen filmen. Tot en met Gonçalves dood was en zijn lichaam slap op de vloer gleed - en het tijd werd om boodschappen te doen.

Inmiddels wordt familie van de verdachte door familie van het slachtoffer bedreigd.

Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar tegen Daniel S. Volgens het OM was het doodslag. De officier van justitie: 'S. verdachte, heeft Michel afgemaakt, anders kan ik het niet omschrijven.'

Volgens de advocaat van S. was er sprake van noodweer. Hij vroeg vrijspraak.

De rechtbank veroordeelde S. tot 8 jaar. Het recht op zelfverdediging was al verlopen toen hij begon aan de verwurging.

 22,6
KNMI Maastricht – 28-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:33

Reacties (0)

Log in om te reageren