Farid doodgestoken in slagerij

Datum
dinsdag 17 juli 2018
Adres
Hobbemaplein
Plaats
Den Haag

De steekpartij in slagerij El Amal kostte de 43-jarige Farid Boustani het leven. De politie heeft de 38-jarige Izmarai M. (uit Afghanistan, maar zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden. 

Slachtoffer en dader werkten beiden in de slagerij; Boustani al langer, de verdachte nog maar enkele weken. M. kreeg ruzie met de eigenaar en liep boos weg. Om later terug te keren. Naar eigen zeggen om zijn salaris op te halen.

Maar ze kregen volgens M. opnieuw ruzie, en toen werd hij door de eigenaar van de zaak en Farid aangevallen. Daarop gooide hij een schaal naar ze en greep een mes. 

En stak Farid Boustani dood.

'Ik had geen andere keuze, de eigenaar heeft dit zelf veroorzaakt,' verklaarde hij volgens Omroep West tijdens een pro forma-zitting.

Het slachtoffer liet twee kinderen en een zwangere vrouw achter.

Volgens de advocaat van M. sloot de eigenaar van de zaak zijn winkel af nadat M. was teruggekomen om zijn salaris op te halen. 'Dat is toch opmerkelijk,' concludeerde de advocaat.

Volgens de eigenaar van de zaak was het juist M. die Boustani aanviel.

Tegenstrijdige verklaringen, dus. En omdat er geen camera's in de zaak hingen, hield de rechtbank in oktober 2018 een reconstructie in de winkel. Het wachten is nu op de resultaten daarvan.

De vrouw van Farid krijgt in december hun derde kind.

 19,9
KNMI Hoek van Holland – 17-07-2018

Bijgewerkt: 03-11-18 18:26

comments powered by Disqus