Farid doodgestoken in slagerij

Datum
dinsdag 17 juli 2018
Adres
Hobbemaplein
Plaats
Den Haag

De steekpartij in slagerij El Amal kostte de 43-jarige Farid Boustani het leven. De politie heeft de 38-jarige Izmarai M. (uit Afghanistan, maar illegaal in het land en zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden. 

Slachtoffer en dader werkten beiden in de slagerij; Boustani al langer, de verdachte nog maar enkele weken. M. kreeg ruzie met de eigenaar en liep boos weg. Om later terug te keren. Naar eigen zeggen om zijn salaris op te halen.

Maar ze kregen volgens M. opnieuw ruzie, en toen werd hij door de eigenaar van de zaak en Farid aangevallen. Daarop gooide hij een schaal naar ze en greep een mes. 

En stak Farid Boustani dood.

'Ik had geen andere keuze, de eigenaar heeft dit zelf veroorzaakt,' verklaarde hij volgens Omroep West tijdens een pro forma-zitting.

Het slachtoffer liet twee kinderen en een zwangere vrouw achter.

Volgens de eigenaar van de zaak was het juist M. die Farid Boustani aanviel. Volgens M. werd hij aangevallen.

Tegenstrijdige verklaringen, dus. 

Op beelden van de beveiligingscamera in de winkel was te zien dat M. 's ochtends de winkel binnenkwam en aan het werk ging. Vervolgens zei de eigenaar iets tegen M., waarop M. de eigenaar een klap verkocht. 

De eigenaar zou hebben gezegd: 'Neuk je moeder.' Dat was wat M. had doen slaan. Maar er zat geen geluid bij de opname.

Daarop pakte Farid een mes en joeg M. het pand uit (hoewel M. niet echt onder de indruk lijkt van het grote mes).

's Middags keerde M. terug. Farid hielp een klant, begeleidde haar naar de toegangsdeur van de winkel en draaide die op slot. Vervolgens liep hij naar de keuken, waar de eigenaar en M. al waren.

Daar hing geen camera.

Maar op de de camera in de winkel was te zien dat de deur van de keuken na verloop van tijd weer werd geopend en Farid met een gescheurd shirt de keuken uit strompelde, de winkel in. Daar zeeg hij ineen.

Alleen de eigenaar en M. wisten dus wat er in de keuken was gebeurd. Volgens de eigenaar had hij geen mes gepakt, M. wel. Daarmee stak M. Farid verschillende keren in het bovenlichaam.

Maar de eigenaar legde tegenover de politie wisselende verklaringen af over de vraag wie met vechten was begonnen. Mogelijk was hijzelf of Farid de ruzie in de keuken dus begonnen.

Ook het Openbaar Ministerie stelde dat M. zich moest verdedigen. Maar hij deed dat disproportioneel. Het eiste 9 jaar cel.

Maar de rechtbank ontsloeg M. van rechtsvervolging wegens noodweer. Het slachtoffer was volgens de rechtbank de agressor, niet M. Die overreageerde weliswaar, maar die overreactie oordeelde de rechtbank deze doodslag - want dat bleef het - niet strafbaar. 

Maar het OM gaat in hoger beroep.

De vrouw van Farid kreeg in december hun derde kind, een meisje.

 19,9
KNMI Hoek van Holland – 17-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-01-2021 12:33

Reacties (0)

Log in om te reageren