28-jarige vader van vijf kinderen doodgestoken

Datum
zaterdag 7 juli 2018
Adres
Jacques Urlusplantsoen
Plaats
Leiden

Cherno (28) ging die nacht bij zijn ex-vriendin in dier woning aan het Jacques Urlusplantsoen op bezoek en trof daar de 25-jarige Abraham A. aan, de nieuwe vriend van zijn ex. 

Op de galerij ontstond ruzie, en A. stak hem neer.

Cherno strompelde dodelijk gewond naar buiten, via uitgang D. Daar zeeg hij ineen. Hij werd gereanimeerd, maar overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

Hij liet vijf kinderen na.

De verdachte vluchtte, maar kon nog die avond in de binnenstad van Leiden worden aangehouden. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats, maar was wel een bekende van de politie. Zo was hij in 2014 al eens veroordeeld voor een geweldsmisdrijf.

Daar komt nu dus doodslag bij.

Tijdens een pro forma-zitting wist de familie van het slachtoffer zich amper te beheersen. Omroep West tekende uit de monden van de moeder, zus en vader op: 

'Hij heeft mijn kind vermoord, in zijn hoofd gestoken, duivel!’ respectievelijk 'Hij heeft de vader van vijf kinderen vermoord!’ en â€˜Jij bent laf jongen, ik pak jou, ik kom terug!’

De moeder probeerde de verdachte nog aan te vliegen, maar werd tegengehouden door de parketpolitie.

Toen A. zijn spijt betuigde, spuugde de moeder naar hem. 'Zeg dat maar tegen zijn vijf kinderen. Beest! Je gaat eraan!'

Overigens had ook Cherno een strafblad en belde hij dronken aan. Hij had zelfs zoveel gedronken dat hij volgens het Openbaar Ministerie braakneigingen moet hebben gehad en misselijkheid moet hebben gevoeld. En hij had dus een lagere reactiesnelheid.

De zaak moet inhoudelijk nog worden behandeld.

 19,3
KNMI Rotterdam – 07-07-2018

Bijgewerkt: 14-12-18 17:51

comments powered by Disqus