Vader van vijf kinderen (28) doodgestoken

Datum
zaterdag 7 juli 2018
Adres
Jacques Urlusplantsoen
Plaats
Leiden

Cherno (28) zocht die nacht zijn ex-vriendin, maar trof de 25-jarige Abraham A. Op de galerij ontstond ruzie, en A. stak hem neer.

Cherno strompelde dodelijk gewond naar buiten, via uitgang D. Daar zeeg hij ineen. Hij werd gereanimeerd, maar overleed twee dagen later in het ziekenhuis.

Hij liet vijf kinderen na.

Abraham A. vluchtte, maar kon nog die avond in de binnenstad van Leiden worden aangehouden. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats, maar was wel een bekende van de politie. Zo was hij in 2014 al eens veroordeeld voor een geweldsmisdrijf.

Daar komt nu dus doodslag bij.

Op die fatale avond werd A. overigens gezocht. Bij zijn vrijlating nadat hij zijn straf voor dat geweldsmisdrijf had uitgezeten, kreeg hij een enkelband. Maar hij vond die te strak zitten en dus knipte hij de band door. Tot de moord bleef hij onvindbaar voor de politie.

Tijdens een pro forma-zitting wist de familie van het slachtoffer zich amper te beheersen. Omroep West tekende uit de monden van de moeder, zus en vader op: 

'Hij heeft mijn kind vermoord, in zijn hoofd gestoken, duivel!’ respectievelijk 'Hij heeft de vader van vijf kinderen vermoord!’ en â€˜Jij bent laf jongen, ik pak jou, ik kom terug!’

De moeder probeerde de verdachte nog aan te vliegen, maar werd tegengehouden door de parketpolitie.

Toen A. zijn spijt betuigde, spuugde de moeder naar hem. 'Zeg dat maar tegen zijn vijf kinderen. Beest! Je gaat eraan!'

Overigens had ook Cherno een strafblad en belde hij dronken aan. Hij had zelfs zoveel gedronken dat hij volgens het Openbaar Ministerie braakneigingen moet hebben gehad en misselijkheid moet hebben gevoeld. 

En hij had dus een lagere reactiesnelheid dan normaal.

Abraham A. kan zijn impulsen slecht beheersen, bleek uit psychiatrisch onderzoek. Tot 10 tellen lukt hem niet. 

Zelfs tot 3 niet.

Op beelden was te zien dat slachtoffer Cherno die avond met vrienden in een auto bij de woning van zijn ex arriveerden. Ze wilden naar Amsterdam, maar Cherno had tegen die vrienden gezegd dat hij eerst nog even geld moest halen. 

Hij belde aan bij de woning van de zus van zijn ex-vriendin, wetende dat de ex daar ook was - met haar kinderen. Kennelijk wilde hij geld van haar.

Via een regenpijp klom hij naar de eerste verdieping en belde aan. A. opende de deur en stak A. vrijwel onmiddellijk op hem in.

Doodslag, oordeelde het Openbaar Ministerie - en eiste 9 jaar en tbs met dwangverpleging. De rechtbank veroordeelde A. conform.

Het hof veroordeelde hem ook tot 9 jaar, maar dan zonder tbs.

 19,3
KNMI Rotterdam – 07-07-2018

Bijgewerkt: 17-09-2022 21:22

Reacties (0)

Log in om te reageren