'En dan gaat die lul de pijp uit'

Datum
zaterdag 23 juni 2018
Adres
Weeshuisbaan
Plaats
Bodegraven

Een getuige zag slachtoffer Kamil Karasiewicz (34) 's middags in de woonkamer liggen en waarschuwde de politie. Die arresteerde 's avonds een 34-jarige medebewoner van het bovenhuis, Grzegorz K.

Het motief is nog onduidelijk.

Maar volgens omwonende woonden er verschillende Polen in het complex en was het er in de nacht van vrijdag op zaterdag 'erg rumoerig' - maar ook weer niet rumoeriger dan in andere weekeinden.

Een berucht complex, dus.

En daarvan zijn er in Bodegraven meer. Volgens de gemeente wonen er zo'n 400 tot 1000 Polen in de stad, in zogenaamde Polenhotels. Door de week hard werken, in het weekeinde stevig drinken.

En ruzie maken.

Maar K. ontkende zijn landgenoot vermoord te hebben. Ja, hij had hem een paar klappen verkocht, maar toen hij het huis verliet leefde Karasiewicz nog. En toen hij thuiskwam dacht hij dat Kamiel op de grond lag omdat die dronken was.

Maar volgens het Openbaar Ministerie (en een getuige) schopte K. het slachtoffer toen ook tegen zijn hoofd.

En mogelijk hem daarna gewurgd.

De sms'jes die de politie later in de telefoon van de verdachte vond doen vermoeden dat het OM wel eens gelijk zou kunnen hebben. Aan een vriendin schreef de verdachte: 'Ik ga levenslang zitten. Hij ligt daar in huis en ademt niet meer. Ik voer hem weg als het donker 

Karasiewicz leefde dus niet meer toen K. het pand verliet.

En: 'Ik gaf hem een paar klappen - en dan gaat die lul de pijp uit.'

Ten slotte: 'Ik heb me altijd afgevraagd hoe het zou zijn als je iemand doodt.'

Dat wist hij nu dus, dacht het OM.

Hij was van plan zich niet te laten oppakken: 'Ik ga me niet zomaar overgeven. Ik ren een winkel in met een jerrycan benzine en dan boem.' 

Het OM eiste 12 jaar tegen K., die ook tijdens de zitting ontkende. 

De rechtbank veroordeelde K. conform de eis wegens twee momenten van excessief geweld voor doodslag. Voor en na het drinken.

Het hof bevestigde het vonnis van de rechtbank.

 14,7
KNMI Cabauw – 23-06-2018

Labels

Bijgewerkt: 17-09-2022 14:10

Reacties (0)

Log in om te reageren