Pool dood, Pool aangehouden

Datum
zaterdag 23 juni 2018
Adres
Weeshuisbaan
Plaats
Bodegraven

Een getuige zag slachtoffer Kamil (34) 's middags in de woonkamer liggen en waarschuwde de politie. Die arresteerde 's avonds een 34-jarige medebewoner van het bovenhuis, Grzegorz K.

Het motief is nog onduidelijk.

Maar volgens omwonende woonden er verschillende Polen in het complex en was het er in de nacht van vrijdag op zaterdag 'erg rumoerig' - maar ook weer niet rumoeriger dan in andere weekeinden.

Een berucht complex, dus.

En daarvan zijn er in Bodegraven meer. Volgens de gemeente wonen er zo'n 400 tot 1000 Polen in de stad, in zogenaamde Polenhotels. Door de week hard werken, in het weekeinde stevig drinken.

En ruzie maken.

Maar K. ontkent zijn landgenoot vermoord te hebben. Ja, hij had hem een paar klappen verkocht, maar toen hij het huis verliet leefde de man nog. 

Volgens het Openbaar Ministerie (en een getuige) had K. het slachtoffer echter ook tegen zijn hoofd geschopt.

En mogelijk hem daarna gewurgd.

De sms'jes die de politie later in de telefoon van de verdachte vond doen vermoeden dat het OM wel eens gelijk zou kunnen hebben. Aan een vriendin schreef de verdachte: 'Ik ga levenslang zitten. Hij ligt daar in huis en ademt niet meer. Ik voer hem weg als het donker 

Het slachtoffer leefde dus niet meer toen K. het pand verliet.

En verder: 'Ik heb me altijd afgevraagd hoe het zou zijn als je iemand doodt.'

Dat wist hij nu dus, denkt het OM.

Hij was van plan zich niet te laten oppakken: 'Ik ga me niet zomaar overgeven. Ik ren een winkel in met een jerrycan benzine en dan boem.'

De zaak wordt op 8 juli 2019 inhoudelijk behandeld.

 14,7
KNMI Cabauw – 23-06-2018

Bijgewerkt: 17-02-19 21:46

comments powered by Disqus