Afgeslacht als een beest. Maar waarom?

Datum
maandag 2 juli 2018
Adres
Het Oosterveld
Plaats
Enschede

De 26-jarige Daan Mellée werd op dinsdagmiddag 3 juli door de moeder van zijn vriendin Debbie G. gevonden, maar vermoedelijk eerder vermoord.

Twee weken later hield de politie de 36-jarige De J. uit Hengelo aan, maar moest hem ook weer vrijlaten. Volgens zijn advocaat heeft de man een waterdicht alibi.

En in oktober 2018 arresteerde de politie Debbie G. (32). Maar ook zij werd weer vrijgelaten.

De Twentsche Courant Tubantia maakte een reconstructie. 

'Daantje' was enkele maanden eerder bij Debbie ingetrokken; de twee hadden regelmatig ruzie. Op zondag 1 juli was er in de tuin van haar woning een barbecue. Aanwezig: Debbie, Daan en enkele mannen. 

In de nacht van zondag op maandag 2 juli trof de politie Daan en Debbie aan in de Molenstraat, in de binnenstad van Enschede. Ze hadden weer eens ruzie gehad, althans: Debbie had blauwe plekken, schaafwonden en miste enkele tanden. 

Maar ze wilde geen aangifte doen. Durfde ze niet.

Daarop belde ze ene V. Die belde weer De J. De eerste reed naar Het Oosterveld en zette Debbie en De J. daar af. 

Debbie deed de deur van binnen op slot.

Die nacht tegen 6.00 uur hoorden buren haar gillen. De reden was Daan, die tegen het raam tikte. Maar Debbie deed niet open. Daarop klom Daan via een raam naar binnen. 

Even later verlieten Debbie en De J. de woning.

Twee uur later liepen zij een supermarkt in de buurt binnen. Een medewerkster hoorde De J. tegen G. zeggen: 'Hij moet jouw huis uit.'

Maar dat gebeurde niet en op 3 juli besloot de moeder van G. toch maar eens te gaan kijken. Ze trof Daan aan op de bovenverdieping. Op zijn buik. Hij was doodgeschoten.

Dan is de vraag: werd hij uit zelfverdediging gedood of ging de dader een stap te ver?

Mogelijk dat laatste.

In ieder geval bleek dat Daan kort voor zijn dood nog een sms had gestuurd: 'Help me.' En hij had tot drie keer toe geprobeerd een alarm uit te sturen. In de loop van de ochtend viel zijn telefoon dood.

Volgens rtvoost.nl was hij als een beest afgeslacht.

Overigens werd ook ene S. aangehouden, een ex-vriend van Debbie. Volgens de politie omdat hij na een proefverlof niet was teruggekeerd. Zijn kleding werd onderzocht op sporen.

Maar ook hij moest weer worden vrijgelaten (wat in zijn geval betekende: terug naar de gevangenis).

Daan Mellée had een strafblad. In 2017 kreeg hij 20 maanden voor verschillende diefstallen en inbraken. En hij moest van de rechtbank verplicht afkicken van zijn cocaïneverslaving. Hij was bij zijn dood een jaar clean.

V. en De J. zijn ook geen onbeschreven bladen. Hun namen werden al genoemd in het onderzoek naar de moord op Joey Moes uit Enschede, in 2014.

Maar in die zaak werden ze niet veroordeeld.

De politie heeft nog vragen, in ieder geval deze twee. Van wie is de rode mountainbike die bij het moordpand werd aangetroffen? En wie zijn de twee vrouwen met wie Daan Mellée in de nacht van 1 op 2 juli was gezien? Een van hen was licht getint.

En natuurlijk antwoord op de vraag: waarom werd Daan als een beest afgeslacht?

In juni 2021 werd een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip.

En drie maanden later zocht de politie in de Wesselerbrinkvijver te Enschede naar het moordwapen. Dit nadat iemand zich op het bureau had gemeld.

Wordt vervolgd.

 19,4
KNMI Twenthe – 02-07-2018

Labels

Bijgewerkt: 09-09-2021 12:25

Reacties (0)

Log in om te reageren