Man doodgeschoten in slijterij

Datum
zaterdag 2 juni 2018
Adres
Riederlaan
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats kort voor 18.00 uur en volgde na een ruzie op straat in de wijk Hillesluis met diverse deelnemers. 

Het 46-jarige Rayonel Gabriël vluchtte Slijterij 010 (voorheen Slijterij Zuid) binnen, maar werd daar doodgeschoten. Voorin, bij de wijn. Hij werd door verschillende kogels getroffen en overleed ter plaatse.

Mogelijk was ook hij bewapend.

De politie kon direct een verdachte oppakken, de 26-jarige Chairyc D. Waar de ruzie over ging is nog niet helemaal duidelijk. 

Maar op beelden is te zien dat D. op straat een vuurwapen krijgt aangereikt van zijn maat Ulrich A. (27) en het slachtoffer daarmee slaat. 

De ruzie lijkt dan voorbij, ook al omdat Rayonel Gabriël de slijterij in vlucht. 

Maar op die beelden is ook te zien dat A. het vuurwapen nogmaals aan D. overhandigd en dat D. de slijterij binnengaat. Daar schoot hij Rayonel Gabriël in koelen bloede dood.

Volgens een medewerkster van de slijterij in het Algemeen Dagblad was de schutter een vaste klant van de slijterij.

Ze sloot het interview af met de opmerking: 'Dit is gewoon een heel slechte buurt.' Zelf was ze onlangs nog op straat beroofd, de slijterij was de afgelopen jaren ook twee keer overvallen.

Waar de ruzie over ging werd ook tijdens de rechtszaak niet duidelijk. 

Het Openbaar Ministerie eiste tegen beide verdachten 14 jaar. Tegen de ene voor het doorladen en overhandigen van het vuurwapen, tegen de andere voor het lossen van de schoten.

De schutter kreeg conform, de man die het vuurwapen had aangereikt 10 jaar.

 16,1
KNMI Rotterdam – 02-06-2018

Bijgewerkt: 17-02-2019 21:39

Reacties (0)

Log in om te reageren